Ca-n fiecare an, „Etnografica” aduce primăvara la Muzeul Satului Vâlcean


Marţi, 14 martie, cu începere de la ora 12.00, este programat vernisajul expoziţiei de fotografie a celei de a VI-a ediţii a Salonului Naţional de Artă Fotografică „Etnografica” de la Slatina. Aceasta care are patronajul Asociaţiei Internaţionale de Fotografie „Euro Foto Art”, evenimentul anual fiind realizat de Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” Vâlcea şi Muzeul Satului Vâlcean, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.
„Salonul este iniţiat de artistul fotograf Valeru Ciurea de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, instituţie care şi-a făcut o datorie de onoare din păstrarea şi arhivarea imaginii satului românesc contemporan prin imaginile fotografice cu caracter etnografic din domeniul tradiţiilor şi obiceiurilor, al arhitecturii populare, costumului popular, gospodăriei tradiţionale şi portretului. Expoziţia de anul acesta reuneşte un număr de 46 de lucrări fotografice de excepţie selectate de un juriu avizat şi alte 10 lucrări, câte două de la fiecare membru al juriului. Vă aşteptăm să ne fiţi alături la vernisaj pentru a vă bucura privirile şi sufletul cu imagini fotografice deosebite”, ne-a declarat Ionuț Dumitrescu, șeful secției de la Bujoreni.
Așadar, primăvara ajunge la Muzeul Satului Vâlcean prin lucrări fotografice de excepţie. Acestea provin din Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Oradea, București, Râmnicu Vâlcea și Slatina, fiind selectate de un juriu avizat, precum şi alte 10 lucrări, câte două de la fiecare membru al juriului. Fotografia premiată cu medalia de aur, aparţine lui Both Gyula cu lucrarea ,,Joacă Ursul”.