Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 octombrie 2020

Bombă pentru unii primari! 14 localități din ADI APA Vâlcea, fără finanțare


• criteriile drastice fac ca unele localități să nu vadă un leu • Schell, președintele Asociației: „Poate reușim să finanțăm două, maxim trei localități, dar nu mai mult”

Master Planul nu este realizat, dar, cu toate acestea, se știe că 14 localități încadrate în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea nu primesc finanțare pentru proiecte. Unii edili au aflat, alții nu. Lucrurile nu sunt bătute în cuie, deoarece Master Planul va fi gata la anul, atunci urmând să se știe și suma totală, dar și situația reală a localităților. „Așa este. În principiu, 14 localități nu sunt incluse cu finanțare în Master Plan. Noi încercăm să mai finanțăm, dar nu putem mai mult de două, maxim trei. Sunt criterii de eligibilitate dure, cum ar fi: localitatea să nu aibă sub 2000 de locuitori sau investițiile pe apă să nu fie cu mai puțin de 1.000 euro/locuitor, iar la canalizare, cu 2.000 euro/locuitor. Vor fi primari care vor dori să se retragă, dar nici așa nu rezolvă ceva. În Asociație pot să mai apară alte programe, deci șanse mai sunt”, a declarat, pentru ziarul nostru, Robert Schell, director ADI APA Vâlcea.

Menționăm că, din cele 88 de localități incluse în Asociație, șapte au primit finanțare prin POS 1 Mediu. În altă ordine de idei, primarul brezoian, Robert Schell, susține că-n cazul anumitor localități ar trebui făcute mici artificii. De exemplu, Malaia are sub 2.000 de locuitori, nu se află inclusă în ADI APA Vâlcea, dar, cum se va face un canal colector în apropiere, n-ar fi corect să se poată interveni cu un sprijin financiar. Așa cum am menționat mai sus, nimic nu este bătut în cuie, situația reală fiind cunoscută abia la anul, atunci când va apărea și Master Planul.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate