Azi e Ziua Porţilor Deschise la „Panait Donici”


În cadrul evenimentului special „Armata – O şcoală altfel” desfăşurat de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” organizează azi, începând cu ora 10.00, „Ziua Porţilor Deschise”.
Evenimentul este dedicat sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre la 23 aprilie 2016. Cu această ocazie, se vor prezenta o serie de exerciţii interactive demonstrative specifice, ateliere de lucru cu prezentare de tehnică, unele aspecte ale învăţământului militar de specialitate precum şi oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale.
Din program nu vor lipsi exerciţiile demonstrative cu câinii special dresaţi, exerciţiile demonstrative – procedee de luptă corp la corp cu şi fără armamentul individual din dotare.
La eveniment, şi-au exprimat dorinţa să participe, alături de personalul unităţii, peste 1.600 de preşcolari şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din Municipiul Râmnicu Vâlcea, comuna Ioneşti şi oraşul Băbeni.
Printre cei prezenţi se află militari care au participat la misiuni în afara teritoriului naţional la operaţiuni în sprijinul păcii sub egida ONU, OSCE şi NATO.