De luni, a început
MOBEX DJ-VL-22 – exercițiu de mobilizare în județele Dolj și Vâlcea


Ministerul Apărării Naționale a anunţat, printr-un comunicat oficial de presă, că exercițiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare se desfășoară pe raza județelor Dolj și Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie 2022:
„Exercițiul are caracter de rutină, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Bihor și Sălaj, în luna iunie. Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare și care au domiciliul pe teritoriul celor două județe vor fi chemați la unități militare pentru activități specifice de pregătire.
MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naționale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în Dolj, și de Ministerul Apărării Naționale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
În antrenament sunt angrenate și structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Telecomunicații Speciale.
MOBEX DJ-VL-22 face parte din seria de exerciții din domeniul mobilizării, organizate periodic pe teritoriul național, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul 2021”.