Au avut «benzină» doar pentru 20 de minute: vâlcencele de la SCM, învinse la Podgorica


În urmă cu puțin, în Sala Moraca din Podgorica, s-a încheiat partida dintre Buducnost și SCM Râmnicu Vâlcea. Duelul dintre cele mai valoroase echipe din Muntenegru și România a contat pentru etapa a treia din Grupa C a Ligii Campionilor. Meciul a început sub auspicii dintre cele mai bune pentru echipa noastră. Vâlcencele pregătite de antrenorul Florentin Pera au demonstrat că și-au învățat lecția după experiența nefastă pe care au avut-o în etapa a doua a grupei pe terenul franțuzoaicelor de la Brest. Fetele noastre și-au luat foarte tare adversarele încă din primele minute ale întâlnirii, s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj aproape în permanență până în preajma minutului 20, punând presiune pe jucătoarele gazdelor. Cu Ann Norgaard extrem de precisă la executarea aruncărilor de la șapte metri, SCM Râmnicu Vâlcea a mers aproape perfect în prima jumătate a reprizei secunde, chiar și revenirile gazdelor putând fi puse, măcar în parte, pe seama unor decizii ale arbitrelor daneze care le-au acordat muntenegrencelor mai mult decât «tradiționalul» avantaj 5%.
După minutul 20 însă, în jocul echipei noastre s-a produs parcă un declic. Dacă poarta a mers relativ bine, atacul a rămas dator în mai multe faze. De altfel, în ultimele nouă minute ale primei reprize vâlcencele nici nu au reușit să mai marcheze vreun gol, ele primind inclusiv două goluri în timp ce aveau superioritate numerică. Pe fondul acestui joc oscilant, fără prea multe «orizonturi» clare în faza ofensivă, nu a fost de mirare faptul că muntenegrencele au luat prim-planul pe tabela de marcaj. Echipa gazdă a intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri, scor 13-10, în condițiile în care în alte două-trei faze petrecute în ultimele cinci minute ale primei reprize aceasta mai putea înscrie goluri cu care să taie aproape definitiv speranțele vâlcencelor pentru partea a doua.

Repriză secundă modestă pentru ambele formații

Cele două echipe au revenit de la vestiare cu gândul de a juca și mai economicos decât în prima parte, bazându-se mai mult pe specularea greșelilor adversarelor. Buducnost nu a strălucit nici în partea secundă, campioanele Muntenegrului, în pofida experienței superioare pe care o au la acest nivel comparativ cu vâlcencele, lăsând impresia unei echipe destul de șterse în anumite momente. Din păcate însă, deși au arătat că și-au dorit să plece neînvinse din fieful campioanei Muntenegrului, și vâlcencele au comis destule greșeli. Echipa a noastră a lăsat în permanență senzația că putea obține mai mult din această partidă, însă poate neșansa sau emoțiile inerente unui meci disputat într-o sală încărcată de istorie, pe terenul unei foste deținătoare a Ligii Campionilor și-au spus cuvântul. Vâlcencele au rămas cu cele 20 de minute foarte bune din prima repriză, în care și-au băgat adversarele în corzi. Buducnost, deși nu a impresionat decât prin Radicevic, a arătat că are încă „stofă” de echipă mare chiar și atunci când nu joacă tocmai bine. La capătul unei reprize secunde care s-a desfășurat sub semnul echilibrului, dar și al greșelilor nepermise pentru acest nivel, campioana Muntenegrului s-a impus la patru goluri diferență, scor final 23-19.

Returul se joacă pe 1 noiembrie la Vâlcea

În etapa a patra din Grupa C a Ligii Campionilor, cele două echipe se vor reîntâlni. Partida se va disputa vineri, 1 noiembrie, cu începere de la ora 18.30, în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea. După aspectul partidei de astăzi, considerăm că acel meci va fi deschis oricărui rezultat, Buducnost arătând ca o formație care poate fi învinsă în fața celor peste 3.000 de vâlceni care vor umple tribunele polivalentei.

Brest a câștigat la Bietigheim și conduce grupa cu șase puncte. Vâlcea rămâne pe locul trei

În cealaltă partidă disputată astăzi în etapa a treia din Grupa C a Ligii Campionilor, Brest Handball din Franța s-a impus pe terenul campioanei Germaniei, SG Bietigheim, scor final 32-35 (după ce echipa gazdă conducea la pauză, scor 18-17). În urma acestor rezultate și ajunși deja la jumătatea calendarului competițional, clasamentul Grupei C se prezintă în felul următor: Brest Handball – 6 puncte (+19), Buducnost Podgorica – 4 puncte (+8), SCM Râmnicu Vâlcea – 2 puncte (-10), SG Bietigheim – 0 puncte (-17).
Reamintim că primele trei echipe din clasamentul final al grupei vor obține calificarea în faza grupelor principale, în timp ce formația care va încheia pe ultimul loc va evolua în «primăvara europeană» a Cupei EHF.

Ultrașii vâlceni, prezenți în Sala Moraca

Ca în vremurile în care Oltchimul era o echipă de temut în cupele europene chiar și atunci când evolua în deplasare, suporterii au făcut deplasarea pentru a-și susține favoritele în fieful campioanei Muntenegrului. Nu au fost în număr prea mare, doar vreo 20 de persoane, însă pătimașii suporteri vâlceni și-au făcut simțită prezența în tribunele celei mai mari arene din Muntenegru, ei cântând și încurajându-și favoritele pe întreaga desfășurare a partidei.