Apavil desfășoară o ACȚIUNE DE DEBRANȘARE a rău-platnicilor


Din cauza întârzierilor la plata facturilor reprezentând servicii furnizare apă potabilă şi canal, Apavil S.A. a decis sistarea alimentării cu apă a clienților rău-platnici. În vederea recuperării creanţelor aferente clienţilor rău-platnici Apavil S.A. parcurge o serie de etape şi anume:
• informarea clienţilor cu privire la sumele pe care le au de achitat, prin facturile emise lunar;
• notificarea clienţilor care înregistrează debite restante mai vechi de 45 zile, conform prevederilor Legii nr. 241/2006 – abonaţii au ca termen cinci zile pentru achitarea debitelor restante după ce primesc notificările;
• pentru a veni în sprijinul clienţilor societatea Apavil S.A. acordă posibilitatea plăţii în rate lunare a datoriilor.
Societatea este nevoită să apeleze la această măsură întrucât s-a constatat creşterea semnificativă a cuantumului sumelor datorate de către clienţi în contul serviciilor prestate.

Vor exista și locatari care se află cu plata facturilor la zi, dar care vor fi debranșați

„Deşi conducerea societăţii a manifestat întotdeauna înţelegere în ceea ce priveşte achitarea de către asociaţiile de proprietari a facturilor pentru serviciile prestate, se pare că în anumite cazuri clienţii nu au găsit de cuviinţă sa aprecieze just această atitudine. Toți rău-platnicii care înregistrau la data de 21 martie 2022 datorii importante către APAVIL SA au fost deja notificați, urmând ca acţiunea de debranşare să demareze în perioada imediat următoare. Locatarii bun-platnici din cadrul asociaţiilor de proprietari care vor fi debranşate sunt rugaţi să înţeleagă necesitatea adoptării unor astfel de măsuri. Facem un apel şi pe această cale către toţi utilizatorii serviciilor noastre să-şi achite contravaloarea consumului de apă. Scopul nostru este să asigurăm continuitatea serviciilor, nu să ajungem în situația de a fi nevoiți să debranșăm”, au transmis reprezentanții Apavil S.A.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului comunicare și mass-media al societății Apavil S.A.