Amenzi usturătoare dar insuficiente pentru arderea miriştilor


Cele peste 285 de arderi necontrolate pe o suprafaţă de peste 617,35 ha în 154 de localităţi, consemnate în ultima săptămână au determinat şi decesul a trei persoane în localităţile Lădeşti, Copăceni, Băbeni şi importante pagube materiale.

Ca urmare, controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, în perioada 19-21 martie, s-au soldat cu 64 de sancţiuni contravenţionale constând în 32 de amenzi aplicate autorilor identificaţi, în cuantum total de 25 000 lei, şi 32 de avertismente.

Cea mai afectată localitate este Zătreni, unde s-au produs arderi necontrolate pe 80 ha, 40 ha fiind cu vegetaţie uscată, iar restul, litieră pădure. 40 de hectare au ars şi la Lăpuşata iar la Roşiile şi Sineşti pompierii au avut intervenţii dificile, arderile întinzându-se pe 25, respectiv 16,5 hectare.

Nici comuna Mihăeşti nu a scăpat de incendii, focul mistuind vegetaţia de pe 23,6 hectare. Arderi necontrolate pe suprafeţe mari – 20 de hectare – au fost înregistrate şi în localităţile Drăgăşani, Frânceşti, Câineni, Stoileşti.

În această situaţie, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă continuă acţiunea de identificare şi sancţionare a persoanelor care au folosit focul fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Posting....