AMENDĂ MARE DE TOT pentru o firmă cu punct de lucru în comuna Nicolae Bălcescu


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au anunțat că desfășoară permanent activități pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, în scopul asigurării integrității fondului forestier.
În zilele de 3 și 4 februarie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea delictelor silvice, pe raza județului Vâlcea. În cadrul acestora, a fost verificat modul în care este respectată legislația în domeniu de către operatorii economici, cu prilejul desfășurării operațiunilor de tăiere, transport, deținere, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase.
În urma unui control efectuat la o societate comercială cu sediul social în județul Argeș și punct de lucru în comuna Nicolae Bălcescu, din județul Vâlcea, polițiștii Serviciului de Ordine Publică (Biroul Combaterea Delictelor Silvice) au constatat o serie de nereguli.
„După inventarierea materialului lemnos deținut de societate la punctul de lucru și compararea stocurilor faptice cu cele scriptice ale societății în cauză, polițiștii au constatat diferențe de stocuri, de 283,12 m.c. de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare de 51.316, 36 de lei. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, fiind totodată confiscată, valoric, cantitatea de 283,12 m.c. de material lemnos, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea