Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 iulie 2020

Amantlâc sau furt de bani în trei?


Ieșirea lui Traian Băsescu marți seara la B1TV unde și-a consacrat întreaga energie pentru a spune că Elena Udrea n-a furat în viața ei, că-i simbolul sincerității și întruchiparea cinstei, e un bumerang. Așa cred eu. Fostul președinte, cu toate abilitățile actoricești, este disperat. Când el spune că e prima dată în viață când doarme liniștit, arată, în traducere exactă (chiar el se contrazice, în timpul interviului, spunând că-l neliniștește soarta Elenei Udrea, că vorbesc zilnic și a vizitat-o la domiciliu, arestată fiind), că este cumplit de neliniștit. Traian Băsescu se teme ca protejata lui să nu vorbească și, în întâmpinare, îi transmite, așa cum ea i-a transmis mesaje cu nasul, laude nemărginite. Cea mai apăsată laudă fiind că-i o femeie puternică, puternică, puternică. „Va spune doar ce vrea ea!”. Și apoi detaliul, subliniat și el prin gest, mimică, tonalitate a vocii, că-i este „de-o loialitate formidabilă”. Așa o fi. Dar odaia celulei cu closet turcesc mai înmoaie din putere, șobolanii și lipsa feonului dezechilibrează loialități, oricât de profunde ar fi ele.
Presa, maneliștii și lăutarii care au făcut cântece pe subiectul ăsta, bârfa populară toacă etern despre amantlâcul care l-ar lega pe Băsescu de Udrea. E, în acest trinom, și unul Cocoș, care ba duce, ba aduce bani, ia hoteluri, mijlocește întâlniri ale rușilor de la ALRO la Cotroceni, de profesie soț blajin și om de afaceri, care a profitat din plin de statutul de „amantă” al fostei neveste, adunând averi colosale. Doar pentru el? Nu cumva pentru toți trei? Nu cumva, la masa asta cu împărțiri de averi uriașe, partea, poate partea leului, îi revenea lui Băsescu, de numele căruia sunt legate mari și nelămurite furtișaguri? Elena Udrea n-a furat în viața ei! Dar tu, Băsescule, care te prezinți crispat de atâta „liniște” de dormi neîntors, ai furat vreodată? Flota încă plutește în cețuri și niște sume astronomice de dolari s-au evaporat pe iscălitura ta. Nu cumva „femeia asta cinstită” fura, dacă fura – și vom vedea sper repede – și pentru mătăluță, că prea îți țâțâie nădragii de grija ei, mai mult, mult mai mult decât au tremurat la arestarea frățiorului care lua mită de la țiganii mafioți să-i scoată din pușcărie? Putea el să-i scoată pe mafioți de la pârnaie? Nu. Putea frate-său de la București.
Poporul toacă mult prea mult amănuntul amantlâcului și uită potul uriaș care a stat mereu în fața celor trei – Băsescu, Udrea, Cocoș, jucători la aceeași masă. Sunt, zice Băsescu, prea multe cereri de arestare. Nu, fostule președinte, lipsește una. (…)

Poți comenta aici

Alte articole de la Fraze