ACUM: ACCIDENT GRAV în Călimănești. UN TÂNĂR A MURIT! Circulația trenurilor este oprită. FOTO de la locul accidentului


Miercuri după-amiaza, (9 martie 2022) la ora 16.47, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea ne-au anunțat că, pe raza orașului Călimănești (în zona Păușa, pe centura orașului) s-a produs un grav accident rutier. A fost o coliziune între un autocamion cisternă de transport (care transporta hidrogen lichid) și un autoturism. În urma impactului foarte puternic, șoferul autoturismului a fost grav rănit, el rămânând încarcerat.
La locul accidentului au ajuns de urgență un Autovehicul de Stingere cu Apă și Spumă (ASAS), un modul de Descarcerare, SMURD, dar și un CBRN de la Garda de Intervenție Râmnicu Vâlcea, precum și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Vâlcea. Nu a fost nevoie chiar de toate aceste forțe pentru că viața șoferului din autoturism (un tânăr în vârstă de 21 de ani) nu a mai putut fi salvată. El a fost extras dintre fiarele contorsionate ale mașinii fără semne vitale și prezentând leziuni incompatibile cu viața. Decesul său a fost constatat de către medicul de pe ambulanță.
Circulația trenurilor de călători și de marfă a fost oprită, camionul care a derapat ajungând foarte aproape de calea ferată. Pompierii ne-au anunțat că în camion exista o încărcătură de hidrogen, 40 de bari din 200 de bari posibili. Nu au existat scurgeri, robineții fiind intacți, deci pericolul unei explozii a hidrogenului a fost depășit.
Știre în curs de actualizare
UP-DATE ora 17.30
Polițiștii au anunțat că șoferul care a decedat avea 21 de ani și era domiciliat în orașul Călimănești.
Șoferul camionului are 44 de ani și este domiciliat în Râmnicu Vâlcea.