Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Activitate desfăşurată de poliţiştii rutieri dedicată tinerilor care doresc să obţină permisul de conducere


Una dintre preocupările permanente ale Uniunii Europene o constituie siguranţa în trafic, un motiv suficient de întemeiat pentru care aceasta sprijină intens eforturile destinate diminuării riscului rutier la nivel comunitar, oferind oportunitatea dezbaterii problemelor de comportament rutier specifice tinerilor, precum şi responsabilizarea lor în calitate de utilizatori ai drumului public.

În acest an, evenimentul de marcare, la nivel naţional, a „Zilei europene a siguranţei rutiere” se va desfăşura în municipiul Bucureşti, la data de 25 iulie în cadrul unui simpozion. Implicarea tinerilor în activităţi preventive, de educaţie rutieră, constituie un element benefic pentru familiarizarea acestora cu consecinţele accidentelor de circulaţie. Una dintre condiţiile favorizante în producerea accidentelor rutiere, de către această categorie de participanţi la trafic, o constituie lipsa de experienţă în conducere.

În România, în cursul anului 2011 s-au înregistrat 63 de accidente rutiere (reprezentând 12% din totalul accidentelor) în care au fost implicaţi conducători auto cu permise de conducere obţinute cu cel mult un an în urmă, accidente soldate cu 7 morţi, 28 răniţi grav şi 56 răniţi uşor. De regulă, tinerii conducători auto, atunci când se află la volanul autoturismelor, ignoră trei aspecte extrem de importante când circulă pe drumul public:

Cei sub un an de experienţă trebuie să circule cu 10km/h mai puţin, faţă de limitele legale valabile pe acel tronson de drum;

Circulă cu viteză excesivă, probabil pe fondul adrenalinei specifice vârstei pentru a-şi demonstra lor, dar şi prietenilor, ce pot face pe drum;

Viteza, combinată cu lipsa de experienţă, este de cele mai multe ori fatală pentru că tinerii nu au suficientă dexteritate şi maturitate ca să poată stăpâni sau redresa autoturismul, în cazul pierderii controlului.

Astfel, în vederea prevenirii accidentelor rutiere în care pot fi implicaţi tinerii posesori de permise de conducere, la data de 25 iulie, Serviciul Rutier Vâlcea în parteneriat cu Centrul pentru  prevenirea  accidentelor de circulaţie şi de muncă vor desfăşura în cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea o activitate preventivă dedicată acestei categorii de participanţi la trafic având în vedere că aceştia susţin diferite probe în vederea obţinerii permisului de conducere.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized