Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 octombrie 2020

A fost sistată construcția caselor din Bujoreni, ridicate fără aviz


• rudarii construiau locuințe fără autorizații de construcție • „vicele” Cârstoiu: „Nu se mai lucrează. Dacă continuă, dărâmăm totul”

Edilul comunei Bujoreni, Alexandru Roșu, nu prea se află în grațiile localnicilor, fapt pentru care, în ultima vreme, la adresa sa, se află tot mai multe reclamații. Zilele trecute, a venit la noi, la redacție, un localnic, Adrian Martinescu, nemulțumit de modul în care se tot ridică locuințe în comună, multe nepăstrând limitele față de casele vecine. Redăm mai jos adresa lăsată la redacție de către Martinescu:

„…vreau să sesizez o ilegalitate făcută de primarul comunei Bujoreni, domnul Roșu Alexandru, privind următoarele fapte: în data de 14.08.2015, am depus o cerere de informare către Inspectoratul de Construcții Vâlcea, prin care ceream, în baza Legii 544/2001, autorizațiile de construcții pentru cele patru clădiri construite de o familie, pe raza comunei Bujoreni, sat Bogdănești, plus un tânăr care nu respectă limitele față de cealaltă proprietate vecină. Inspectoratul de Construcții Vâlcea a redirecționat cererea mea pe data de 17.08.2015, către Primăria Bujoreni, și anume primarul Roșu Alexandru, de la care nu am primit răspuns nici până în ziua de astăzi. De asemenea, în comuna Bujoreni, sat Luncă, rudarii au construit foarte multe case fără autorizații de construcție. Țin să menționez că, în momentul de față, o altă familie își mai construiește o casă fără autorizație de construcție, primarul Roșu Alexandru neluând nicio măsură în acest sens”.

Contactat, edilul Alexandru Roșu ne-a precizat că, deși avea în plan vizita la acele locuințe, au intervenit alte probleme, iar cel care a analizat cazul a fost viceprimarul comunei, Dragoș Cârstoiu. Potrivit declarației „vicelui”, au fost sistate lucrările. „Am fost la fața locului, am analizat situația, iar lucrările au fost sistate până se va intra în legalitate. Asta înseamnă să vină cu titluri de proprietate, cadastru, chestiuni care vor dura aproximativ un an de zile. Într-adevăr, acele case, dacă se pot numi așa, se ridicau fără aviz, dar nu a fost încălcată limita cu vecinii. N-am găsit proprietarii, ci doar meseriașii care au fost înștiințați să oprească orice activitate. Proprietarii sunt așteptați la primărie pentru a primi procesele verbale. Nu respectă decizia, legea, atunci vom trece și vom dărâma totul”, ne-a declarat „vicele” Cârstoiu.

Etichete: , ,

Un răspuns “A fost sistată construcția caselor din Bujoreni, ridicate fără aviz”

  1. Maria Talvan 10 noiembrie 2015 din 20:28

    JOS CU EA

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate