Poliția, la datorie


Dosar penal pentru un râmnicean
În data de 13 noiembrie, la ora 18:00, N. Nicolae (de 57 de ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autoturism pe DJ 678 – Galicea, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acest aspect a fost confirmat în urma verificării în ba­zele de date, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.

Prins beat la volan
Tot în data de 13 noiembrie, în jurul orei 21.30, poliţiştii din Băile Govora au depistat pe S. Ion (de 56 de ani, din localitate), în timp ce conducea o autoutilitară sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alcoolemie mare la Băbeni
În ziua de 14 noiembrie, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Băbeni au oprit pentru control un autoturism, condus de N. Vasile, de 60 de ani, din localitate. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Ioneştean „prins cu mâţa-n sac” la Horezu
Tot în ziua de 14 noiembrie, la ora 22.00, poliţiştii din Horezu au depistat în trafic pe U. Ion (de 26 de ani, din comuna Ioneşti), în timp ce conducea un autoturism pe DN 65 C – Lădeşti, sub influenţa alcoolului. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,77 mg/l,alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.

Un pieton neatent a ajuns la spital
În ziua de 13 noiembrie, în jurul orei 19.00, N. Sebastian (de 45 de ani, din municipiul Târgovişte) a con­dus un autoturism pe DN 7 – Bujo­reni şi a accidentat pe A. Ion (de 75 de ani), care se angajase în traver­sa­rea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Din accident a rezultat rănirea pietonului, diagnos­ti­cat cu traumatism genunchi drept. Persoa­nele implicate în accidentul rutier au fost testate cu aparatul al­cooltest, rezultatul pentru condu­că­to­rul auto fiind negativ, iar pentru pie­ton, 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bucureştean s-a pierdut cu firea la Bărbăteşti
În dimineaţa zilei de 14 noiembrie, bucureşteanul S. Iancu a condus un autoturism pe DN 67 – Bărbăteşti, iar într-o curbă, pe fon­dul neadaptării vitezei, a pierdut con­trolul direcţiei de mers, intrând în coliziune frontală cu un arbore, situat în afara drumului public. Din accident a rezultat rănirea condu­căt­orului auto (diagnostic – fractură tibie) şi a Eugeniei S. (diagnostic – traumatism toracic, fractură costală şi entorsă gleznă). Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A căzut cu bicicleta
Tot în ziua de 14 noiembrie, la ora 18.50, P. Constantin (de 65 de ani, din comuna Drăgoeşti) a con­dus o bicicletă pe DJ 678C – Dră­goeşti şi a pierdut controlul asupra ghidonului, căzând pe partea caro­sa­bilă. Din accident a rezultat vătă­marea corporală a bărbatului, diag­nos­ticat cu traumatism cranio-cere­bral.
Cercetările vor fi continuate pen­tru stabilirea cu exactitate a îm­prejurărilor producerii evenimen­te­lor rutiere.