Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

40 de premii, la festivitatea de închidere a proiectului Satul Bunicilor 2016


• 22 diplome pentru grădinarii şi alte 18 premii către şcolarii care au ajuns la Bujoreni
Vineri, între orele 10-12, la Muzeul Satului Bujoreni, a avut festivitatea de închidere proiectului educaţional Satul Bunicilor. Evenimentul a fost marcat de acordarea a 40 de premii celor mai talentaţi copii care au primit diplome dar şi cornuri cu ciocolată, sucuri şi covrigi, sponsorizări din partea Boromir şi Diana. În aceeaşi zi, s-a desfăşurat şi festivitatea de închidere a proiectului „Şcoala de lângă muzeu”, derulat la Complexul Muzeal Măldăreşti. În cadrul acestui proiect au fost înscrişi un număr de peste 380 de elevi de la şcolile primare din comunele Vaideeni, Slătioara, Măldăreşti şi de la Liceul „Constantin Brâncoveanu” din oraşul Horezu dar numărul final a sărit de 500.
Patru etape constând în patru vizite ale copiilor la muzeu, însoţiţi de cadrele didactice au reprezentat fazele programului.
Dacă scopul primei vizite a fost acela de a-i familiariza pe copii cu patrimoniul din muzeu şi de a le povesti amănunte privind istoria locului, la cea de-a doua vizită ei au asistat la o aplicaţie practică privind facerea pâinii în mod tradiţional şi vor putea efectiv să participe la frământatul şi modelatul acesteia.
La cea de-a treia vizită, elevii au fost invitaţi să deseneze şi să picteze ceea ce i-a impresionat mai mult din ce au văzut la muzeu, astfel încât, cu lucrările realizate, s-a organizat o expoziţie dedicată Zilei de 1 iunie.

Etichete: , ,

Alte articole de la Cultura