Site icon Curierul de Vâlcea

135 de proiectile cu glonț și 158 de bile metalice, descoperite de polițiști

• cantitățile de muniție au fost găsite la domiciliile a trei bărbați, doi din Călimănești, respectiv unul din Sălătrucel

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Vâlcea au efectuat mai multe controale pe care aria de competență. Oamenii legii au verificat modul în care posesorii de arme și muniții respectă prevederile legale referitoare la păstrarea acestor bunuri.
Polițiștii s-au deplasat la locuința unui bărbat cu vârsta de 51 de ani și domiciliul în orașul Călimănești, unde au fost identificate și confiscate 135 proiectile cu glonț, calibrul 5,6 mm. După ample verificări, oamenii legii au stabilit că toate acestea erau deținute de către bărbatul în cauză fără respectarea prevederilor legii armelor și munițiilor. Ulterior, în urma controlului efectuat la domiciliul unui alt bărbat, cu vârsta de 44 de ani, tot din orașul Călimănești, au fost descoperite 13 cartușe de vânătoare cu glonț. Acestea erau deținute peste limita maximă autorizată de permisul de armă al bărbatului în cauză.
De asemenea, la domiciliul unui bărbat cu vârsta de 70 de ani, domiciliat în comuna Sălătrucel, a fost descoperită o cantitate de 250 grame pulbere explozivă. Tot aici au fost găsite 158 bile metalice de diferite dimensiuni și două dispozitive (sertizatoare) folosite la confecționarea cartușelor de vânătoare; toate acestea deținute fără respectarea prevederilor legale.
În cauzele prezentate mai sus au fost întocmite dosare de cercetare penală, polițiștii anunțând și confiscarea munițiilor.

Exit mobile version