07.07! HANDBALISTELE REVIN LA VÂLCEA


Miercuri, 7 iulie 2021, echipa de handbal a Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea are programată reunirea lotului. Echipa pregătită de antrenorii Goran Kurtes – principal, Mia Rădoi – secund și Ildiko Kerekeș Barbu – antrenor cu portarii va porni în noul sezon cu un lot format din 18 jucătoare. Nu vor putea fi însă toate prezente la reunirea din 7 iulie din diferite motive. Daciana Hosu și Daria Bucur (precum și antrenoarea cu portarii Ildiko Barbu) se vor afla în Spania, în perioada 6-12 iulie 2021, acolo unde echipa națională de senioare va susține un stagiu de pregătire și va disputa două meciuri amicale. Bobana Klikovac și Olga Gorshenina, două dintre jucătoarele transferate de SCM în pauza competițională vor putea ajunge la Vâlcea abia în luna august. Asta pentru că stranierele în cauză au fost convocate la echipele lor naționale (Muntenegru, respectiv Rusia), alături de care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokio. De asemenea, la reunirea din 7 iulie nu va fi prezentă nici Mireya Gonzalez. Jucătoarea spaniolă este cea de-a treia handbalistă legitimată la SCM Râmnicu Vâlcea care va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokio, alături de naționala iberică pe care România o va întâlni în două jocuri de pregătire la mijlocul lunii iulie. Nici tinerele Sara Rus și Corina Lupei nu vor fi prezente la primele acțiuni ale SCM Râmnicu Vâlcea, ele urmând să participe la Campionatul European de Tineret din Slovenia (se va desfășura în perioada 8-18 iulie 2021).
Chiar și fără cele șapte jucătoare absente, tehnicianul Goran Kurtes va avea la dispoziție, încă din primele zile de la reunirea lotului, 11 handbaliste. În prima săptămână de la reunire, jucătoarele prezente vor desfășura antrenamente pentru reacomodarea cu efortul fizic. Tot în aceste prime zile de după reunire sunt programate și controalele medicale. Ca și anul trecut, lotul de jucătoare va participa la un stagiu de pregătire centralizată, care se va desfășura la Cheile Grădiștei. În 2021, perioada în care handbalistele se vor afla în cantonamentul montan va fi 15-23 iulie. După revenirea de la munte, handbalistele vor reveni la Vâlcea și vor desfășura, aproape zilnic, ședințe de pregătire, atât în spațiu deschis (cel mai probabil pe Stadionul Municipal), cât și în sală (în polivalentă).

În luna august sunt programate mai multe meciuri amicale

Primele jocuri amicale din perioada premergătoare debutului sezonului 2021/2022 sunt programate în prima jumătate a lunii august. Conform planurilor care există în acest moment (fiind posibile și schimbări datorate unor situații obiective), în zilele de 12 și 13 august, echipa de handbal râmniceană ar trebui să se afle la Zalău, acolo unde va participa la turneu amical. Pe lângă SCM, și-au anunțat prezența la această întrecere, alte trei cluburi din Liga Florilor: gazdele de la HC Zalău, vicecampioana Minaur Baia Mare și CSM Slatina.
În zilele de 19 și 20 august, chiar Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea ar trebui să fie gazda unui turneu amical la care vor participa patru echipe: gazdele de la SCM, Gloria Buzău, Rapid București și HC Zalău. Între aceste turnee sau chiar ulterior lor este posibil ca municipalele să dispute și alte meciuri de pregătire în compania unor viitoare adversare din campionatul intern.

Finalul lunii august aduce jocurile din Cupa României

Ediția 2020/2021 a Cupei României FAN Courier la handbal feminin se va disputa în perioada 24-29 august. În mod normal, această întrecere ar fi trebuit să fie organizată în primele patru-cinci luni ale anului curent, însă, din cauza pandemiei de Coronavirus, federația de specialitate a găsit posibilitatea pentru desfășurarea partidelor abia la finalul lunii august. În competiția ce contează pentru sezonul care s-a încheiat deja de o lună s-au înscris cele 14 echipe care evoluează în Liga Florilor MOL, plus CSU Cluj-Napoca din liga secundă. A rămas un loc vacant pentru acoperirea «țintarului» cu 16 formații la start. În această formulă, prin tragere la sorți, a fost stabilită o echipă care a trecut de faza optimilor de finală fără să joace. Norocoasa a fost Rapid București.
În ceea ce privește Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, echipa din județul nostru va întâlni, în faza optimilor de finală din cadrul Cupei României, gruparea craioveană Sport Club Municipal. În cazul destul de probabil în care se va califica în faza sferturilor de finală, echipa râmniceană va întâlni învingătoarea dintre Gloria Buzău și Dacia Mioveni.

Programul optimilor de finală (24 august)

SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova
CSM București – Gloria 2018 Bistrița Năsăud
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila
Minaur Baia Mare – CSM Slatina
Dacia Mioveni – SCM Gloria Buzău
HC Zalău – CSU Cluj-Napoca
CSM Deva – CSU Știința București
Rapid București va sta

Programul sferturilor de finală (25 august)

CSM Deva / Știința București – HC Zalău / CSU Cluj-Napoca
Dacia Mioveni / SCM Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea / SCM Craiova
CSM București / Gloria 2018 Bistrița Năsăud – Măgura Cisnădie / HC Dunărea Brăila
Rapid București – Minaur Baia Mare / CSM Slatina
Final Four-ul competiției este programat în zilele de 28 și 29 august 2021.
EXPLICAȚIE FOTO: Imaginile prezentate au fost surprinse în luna iulie a anului 2020, atunci când SCM Râmnicu Vâlcea s-a reunit în vederea pregătirii sezonului 2020/2021 al Ligii Florilor.