IȘJ VÂLCEA A FĂCUT MARELE ANUNȚ: „A crescut numărul candidaților cu media generală 10: de la 1 la 2”


Ministerul Educației a publicat, pe 4 iulie 2021, pe site-ul dedicat, www.evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).
„În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților din județul Vâlcea, cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 78,8% (1.635 de candidați). A crescut numărul candidaților cu media generală 10: de la 1 la 2. Rezultatele finale clasează elevii noștri pe un onorabil loc 10, la nivel național. La proba de Limba și literatura română,1808 de candidați (86,4%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 5 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1438 de candidați (69,3%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 24 de candidați au obținut nota 10”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Absolvenții clasei a VIII-a au fost mai temători decât cei de a XII-a:
la Evaluarea Națională nu au fost eliminați candidați din examen!

După afișarea rezultatelor, în Vâlcea au fost depuse 465 de contestații (11,2% din totalul elevilor au formulat contestații): 292 la Limba și literatura română și 173 la Matematică. Din cele 465 de contestații depuse la nivelul județului Vâlcea, pentru 336 dintre ele nota primită în urma reevaluării a fost mărită (242 la Limba și literatura română și 94 la Matematică). Pentru 87 de lucrări nota în urma contestației a scăzut (42 de lucrări Limba și literatura română și 45 la Matematica).
În Vâlcea, rata de participare a fost de 94,2% la Limba și literatura română: 2.078 de candidați prezenți și de 94% la Matematică: 2074 (dintr-un total de 2207 de absolvenți înscriși la ambele discipline). Nu au existat situații de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă, în județul Vâlcea.

Urmează repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat

„Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%). Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (24 iulie 2021)”, ne-au mai informat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Biroul de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea