ȘCOALA GIMNAZIALĂ PESCEANA este primul beneficiar al alertelor soluționate de CEZ cu sprijinul Narada, din platforma HartaEdu.ro


Ca urmare a parteneriatului CEZ și Narada, anunțat la începutul anului, compania a soluționat deja prima alertă din cele cinci promise. Inițiativele nu vor implica doar partea financiară, ci și #energiapentrubine a tuturor angajaților CEZ.
Astfel, pe 18 martie 2022, o echipă de 14 voluntari CEZ a contribuit la reamenajarea a cinci săli de clasă ale Școlii Gimnaziale Pesceana din Vâlcea. Voluntarii au avut de decopertat linoleum, de pus parchetul și de mutat mobila pentru cele cinci clase, astfel încât elevii înscriși să beneficieze de condiții mai bune de învățare.

Episodul 1: Cinci săli de clasă reabilitate la Școala Gimnazială Pesceana

Prin intermediul HartaEdu.ro, Școala Gimnazială Pesceana din județul Vâlcea a lansat, la începutul anului 2022, un apel de sprijin pentru asigurarea unui mediu potrivit dezvoltării celor aproximativ 90 de elevi înscriși. Răspunsul companiei CEZ, în calitate de partener unic pentru regiunea Oltenia, a constat nu doar în investiția de 18.000 RON pentru renovarea a cinci clase, dar și în realizarea efectivă a lucrărilor, contribuind astfel la economisirea bugetului necesar forței de muncă. Voluntarii au ajutat, pe rând, la schimbarea parchetului și la reamenajarea laboratorului de informatică din incinta școlii, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru elevii din comunitate.
„Susținerea educației face parte din modul în care construim un viitor sustenabil pentru comunitate. Din acest motiv, angajații noștri s-au implicat în toate etapele parteneriatului cu Narada, de la alegerea primei alerte soluționate și până la lucrul cot la cot pentru renovarea celor cinci săli de clasă. Nu ne vom opri aici, continuăm inițiativele pentru acces la educație, împreună cu voluntarii CEZ dornici de a face bine”, a fost mesajul lui Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„Privesc în jurul meu prin școală și nu mă mai satur privind. Toată amenajarea s-a petrecut atât de repede încât nu am avut timp să simțim nici măcar oboseala. Pentru o zi a stat în puterea noastră să transformăm viața unor copii! Satisfacția lucrului bine făcut, alături de oameni minunați, dispuși să sprijine copiii din medii defavorizate, îmi inundă inima de emoție. Mulțumim din suflet!”, a declarat Cecilia Trașcă, director Școala Gimnazială Pesceana.

Ce este HartaEdu.ro?

„HartaEdu.ro reprezintă un reper în misiunea de a sprijini educaţia tinerilor, în condițiile în care educația din România primește cel mai mic buget al ultimilor 30 de ani, dar mai ales în condițiile în care în multe comunități din țară se învață în condiţii extrem de dificile. În acest context, colaborarea cu CEZ, în calitate de partener unic în regiunea Oltenia, reprezintă pentru HartaEdu.ro un ajutor considerabil. Alerta din Şcoala Gimnazială Pesceana este prima alertă rezolvată din totalul de cinci alerte pe care CEZ le va rezolva pe parcursul acestui an şcolar”, a transmis Andra Munteanu, președinte Narada.
În context mai este de amintit faptul că Grupul CEZ România va continua să demonstreze că #energiavinedelaoameni și rămâne un susținător al educației de calitate, ca un drept esențial al tuturor tinerilor din comunitate.
• Direcția Oameni și Brand CEZ România