RESTRICȚII DE TONAJ pe sectorul de drum Golești – Tigveni – Curtea de Argeș


Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea ne-au anunțat că, până la data de 22 decembrie 2022 (inclusiv), pe Drumul Național 73C, pe sectorul de drum Piatra – Tigveni – Curtea de Argeș, vor fi instituite restricții de tonaj pentru circulația autovehiculelor cu masa totală maximă admisă mai mare de 16 tone.
„Până la data de 22 decembrie 2022, se impun restricții de tonaj pentru circulația autovehiculelor cu masa totală maximă admisă (M.T.M.A.) mai mare de 16 tone, pe DN 73C, sectorul de drum Piatra – Tigveni – Curtea de Argeș, pentru protejarea participanților la trafic și prevenirea degradării părții carosabile, dar și pe raza județului Vâlcea pentru sectorul de drum între km 61m+434m- 68m+134m (limita dintre județele Vâlcea și Argeș – Intersecție DN 7 – DN 73C), cu excepția transportului de persoane”, ne-au anunțat polițiștii.

Semnalizare rutieră la intersecția DN7 – DN 67, la Budești

Tot în acest context mai trebuie amintit că a fost instituită semnalizarea rutieră conform restricțiilor cu presemnalizare la intersecția DN7 – DN 67 (în comuna Budești), pentru utilizarea rutei Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Găneasa – Slatina – Pitești.
Reamintim că, începând cu data de 4 noiembrie 2022, în vederea lucrărilor la podul situat pe DN7, la km. 157+016, peste râul Topolog, în localitatea Milcoiu, a fost instituită măsura de închidere a circulației pentru autovehiculele cu M.T.M.A. mai mare de 7,5 tone, cu unele excepții.

Sfaturi de la polițiști pentru șoferi

„Polițiștii vâlceni vă recomandă să circulați prudent, să păstrați o distanță de siguranță mai mare față de autovehiculul care circulă în fața dumneavoastră, și să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic. Totodată, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, polițiștii rutieri vă sfătuiesc să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum, să respectați limitele legale de viteză și celelalte norme rutiere”, au transmis polițiștii șoferilor care au drum pe aceste drumuri.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea