Polițiștii vâlceni au descins în județul Sibiu și au arestat trei bărbați suspectați că făceau trafic de droguri de mare risc!


La data de 16 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Sibiu. Au fost vizate trei persoane care acum sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Suspecții au ajuns după gratii pentru (cel puțin) 30 de zile

„În perioada august – septembrie 2023, persoanele cercetate ar fi comercializat, în interes propriu sau ca intermediari, 3-CMC – un tip de drog de mare risc cunoscut sub denumirea de cristal, precum și substanțe psihoactive (dipentylone și 2 MMC), pentru 6.000 de lei la fiecare tranzacție. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate două plicuri cu urme de substanță albă, două grame de fragmente vegetale, două grindere, cinci telefoane mobile și trei SIM-uri”, au anunțat polițiștii vâlceni.

„La data de 16 noiembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea a trei persoane, pentru 24 de ore. În cursul zilei de 17 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus arestarea preventivă a celor în cauză, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată într-un comunicat de presă transmis pe această temă de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Sursă foto: Arhivă