Noutăţi privind Manualul de Identitate Vizuală pentru proiectele cu finanțare REGIO


Enterprise Europe Network, din cadrul CCI Vâlcea, anunţă că, pentru armonizarea tuturor documentelor emise în cadrul proiectelor cu finanțare Regio și pentru aplicarea unitară a elementelor de identitate vizuală, a fost modificat Manualul de identitate Vizuală (MIV) al programului, care a ajuns, astfel, la cea de-a patra ediție. Modificarea se referă la logo-ul utilizat pentru MDRAP în cadrul materialelor de informare și promovare, ce conține denumirea descriptivă a ministerului şi nu sigla grafică ce apare pe site-ul Ministerului.

„Ministerul Fondurilor Europene  readuce aminte tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile REGIO obligativitatea de a aplica prevederile acestei ediții a MIV, indiferent de data semnării contractului de finanțare. În această variantă au fost corelate măsurile prevăzute în MIV ediția a III-a, emisă în 2012, cu cele din Anexa II a contractelor de finanțare. De asemenea, sunt aduse clarificări și în ceea ce privește materialele de presă, paginile web sau alte materiale de promovare.

Una dintre modificările relevante, datorită obligativității tuturor beneficiarilor de a publica un anunț de presă la demararea și finalizarea proiectului, este eliminarea modelului de anunț de presă. Astfel, pentru promovarea proiectului se va folosi doar macheta comunicatului de presă, cu scrierea în banda gri a tipului de material pentru mass-media folosit. În conținutul materialului de promovare prin mass-media se vor introduce în mod obligatoriu, pe lângă textul de promovare a proiectului, următoarele informații: titlul proiectului, numele beneficiarului, al programului (Programul Operațional Regional), al Autorității de Management (MDRAP), al Organismului Intermediar, valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea nerambursabilă, data publicării și datele de contact ale beneficiarului finanțării.

O altă modificare prevăzută în varianta consolidată a MIV este introducerea textului „Material gratuit” la publicațiile de tip broșuri, reviste, pliante, ghid, catalog etc. În cazul afișului se face clarificarea că acesta conține atât caseta tehnică, cât și datele de contact ale beneficiarului, pe lângă elementele de identitate vizuală obligatorii. În ceea ce privește paginile web realizate din fondurile proiectului sau propuse în cererea de finanțare pentru a fi realizate în cadrul proiectului, este obligatoriu ca beneficiarul să introducă în partea superioară a site-ului siglele prevăzute în manual, și fiecare siglă va avea un link către site-ul instituției pe care o reprezintă” ne-a explicat Lidia Giosan.