Municipalele dau semne de revenire! Victorie în fața nou-promovatei HC Alba-Sebeș


Echipa de handbal feminin sprijinită de Primăria Râmnicului nu a strălucit în jocurile de pregătire disputate în această pauză competițională. Jucătoarele antrenorului Constantin Ștefan au mers mai mult din eșec în eșec, iar suporterii au fost încercați de sentimentul îngrijorării înaintea debutului noului sezon.. asta dacă privim comentariile și opiniile exprimate în mediul virtual. Week-end-ul trecut, în cadrul ultimului turneu amical la care HC Municipal a participat în această pauză competițională, organizat în fief-ul nou-promovatei HC Alba Sebeș, handbalistele au izbutit să mai aducă zâm­betul pe fața suporterilor. Vâlcencele s-au impus destul de clar în fața unei formații ce se anunță deja o „nucă tare” a viitoarei sta­gi­u­ni, chiar dacă este nou-promovată în pri­mul eșalon valoric al handbalului feminin ro­mâ­nesc. La capătul unei partide aprig dis­putate, HC Municipal Râmnicu Vâlcea s-a impus în fața ardelencelor de la HC Alba Sebeș, scor final 27-24. Prima repriză a fost la discreția jucătoarelor de la poalele Capelei, echipa noastră conducând după primul mitan cu scorul de 16-11. Gazdele au echilibrat jocul în partea secundă, însă experiența vâlcencelor a făcut ca victoria să ajungă în contul celor de la HC Municipal.

Sâmbătă, primim vizita brașovencelor de la Corona! Meciul va fi televizat

La finalul acestei săptămâni, echipa vâlceană va susține primul joc oficial din noul sezon competițional. Adversara va fi una de top din Liga Națională, Corona Brașov. Formația care a încheiat sezonul trecut pe locul trei al întrecerii pornește ca favorită în acest joc, handbalistele de la poalele Tâmpei demonstrându-și superio­ritatea în fața jucătoarelor de la HC Muni­cipal de două ori în această pauză, atunci când au câștigat jocuri amicale. Evident, însă, că un joc nu este niciodată decis înainte de ultimul fluier, iar vâlcencele ar putea face „zile grele” brașovencelor, având în vedere că vor fi susținute de suporteri, iar rezultatele din ultimele partide arată o creștere clară de formă pentru elevele antrenorului Constantin Ștefan.
Ar mai fi de amintit și faptul că partida dintre HC Municipal Râmnicu Vâlcea și Co­rona Brașov este programată sâmbătă, 29 august, cu începere de la ora 17.45. Jocul din Sala Sporturilor „Traian” va fi transmis în direct prin intermediul televiziunii sportive DigiSport.

Programul primei etape a Ligii Naționale

Vineri, 28 august
HC Zalău – HCM Roman
Sâmbătă, 29 august
HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Brașov
HC Alba Sebeș – Unirea Slobozia
Rapid București – CSM Ploiești
Dunărea Brăila – SCM Craiova
Duminică, 30 august
Măgura Cisnădie – CSM București
HCM Baia Mare – Universitatea Cluj