MERITĂ AVANSARE și polițiștii anticorupție din Vâlcea după ultima „descoperire” făcută? O femeie se află în arest preventiv


• femeia fără ocupație a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea ne-au anunțat că, în urma activității ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au emis rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unei inculpate. Femeia este o persoană fără ocupație, domiciliată în municipiul Drăgășani, care este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.

Femeia arestată preventiv a intervenit pentru obținerea de certificate de încadrare în grad de handicap

„La data de 4 mai 2023, o persoană din județul Vâlcea, aflată la muncă în Italia, a sesizat la DGA – SJA Vâlcea posibile fapte de corupție săvârșite în legătură cu obținerea de certificate de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea. Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a rezultat că, la data de 22 mai 2022, inculpata a pretins și primit de la denunțătoare suma de 1.100 euro cu scopul de a determina un medic de la Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil. Însă, în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap”, se arată într-un comunicat al SJA Vâlcea.
„Ulterior, în perioada 21 iunie 2022 – 20 mai 2023, prin transmitere de mesaje de amenințare denunțătoarei, căreia i-a indus temerea că îi poate crea probleme de natură judiciară, precum prin amenințarea cu acte de violență îndreptate împotriva acesteia și a copiilor săi, inculpata a obținut de la persoana vătămată suma totală de 15.480 euro. În administrarea probatoriului, s-a beneficiat de sprijinul DOS – Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată sursa citată anterior.
Sursă foto: Arhivă