Mașină răsturnată într-o râpă lângă Mănăstirea Stănișoara


În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul a 27 de persoane.
Printre intervențiile relevante se regăsește accidental petrecut în data de 11.07.2020, ora 14.36, de la Călimănești, punct Mânăstirea Stănișoara, pe un drum forestier, unde un autoturism s-a răsturnat într-o râpă la o distanță de aproximativ 150 m de drumul forestier.
Pentru salvarea potențialelor victime, la fața locului au fost trimise trei echipaje de intervenție ale ISU (1 descarcerare, 1ASAS și 1 SMURD și 10 subofițeri) și încă două ambulanțe SAJ. Ajunși la fața locului membrii echipelor de intervenție au găsit 4 victime, o femeie și patru copiii (D.T. de 1,7 ani – politraumatism; T.D. de 7 ani – traumatism facial și toracic; B.P. de 12 ani – traumatism cranian și traumatism abdominal; C.I. de 9 ani – traumatism cranian, traumatism facial și plaga coapsa dreaptă; și conducător auto C.A. de 33 ani cu diverse politraumatisme). Acestea au fost salvate de echipele de intervenție în colaborare cu membrii Salvamont Vâlcea. Au fost transportate la UPU Vâlcea pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale amănunțite.
De asemenea echipajele de intervenție au mai intervenit pentru: încă un accident rutier, zece traumatisme, 14 cazuri cu diverse afecțiuni medicale și o persoană găsită în stop cardiac. După acordarea primului ajutor, 26 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare. Pentru persoana găsită în stop cardiac s-au efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate, fără nici un rezultat.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice ISU Vâlcea