Lucrările artiștilor din TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE LA RÂNCA, expuse la Muzeul Satului de la Bujoreni


Luni, 4 iulie 2022, cu începere de la orele 14.00, la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, este programat a se desfășura vernisajul expoziției „Culorile păcii dincolo de orizonturi” a Taberei Internaționale de Creație Plastică de la Rânca (desfășurată în perioada 25 iunie – 4 iulie 2022). Acest eveniment este inițiat de BES România și Cabana Terra, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea.
„Pe lângă alegerea unei teme generoase și în ton cu preocupările cele mai importante ale omenirii din acest moment al istoriei, organizatorii au alcătuit și o listă de artiști invitați pe măsură. Aceasta este menită să asigure expoziției un nivel estetic elevat, iar publicului iubitor de artă satisfacția vizitării unui ansamblu de lucrări pe cât de divers, pe atât de expresiv și de bine închegat”, au anunțat reprezentanții UAP Râmnicu Vâlcea.
Artiștii plastici ale căror lucrări vor putea fi admirate de către vâlceni, începând de luni, sunt următorii: Jana Andreescu; Gheorghe Andreescu, Dumitru Balica, Ștefan Coman, Carolina Constantin, Victor Crețu, Valeriu Jabinschi, Vladimir Lozovanu, Vasile Marius Lupu, Florin Măceșanu, Gheorghe Mosorescu, Romeo Antonie Pălie, Rodica Pungea, Marcel Seralio, Natalia Vavilina.
• Gabriela POPESCU, UAP Râmnicu Vâlcea