Județ de cârcotași mai suntem! Unii se întreabă dacă BĂRBATUL CARE A MURIT ARS ÎN LĂCUSTENI „n-o fi chinezul ăla care creștea capre?”


Informațiile despre tragedia care s-a produs în seara de miercuri, 30 martie 2022, în jurul orei 20.30, în comuna Lăcusteni au ajuns deja pe site-urile de socializare. Internauții au început să își dea cu părerea în fel și chip și probabil nu mai este mult până la momentul în care îl vor scoate pe mort vinovat pentru tot ce i s-a întâmplat!
Pentru cei care (încă) nu au aflat ce s-a întâmplat, venim cu precizarea că pompierii au fost solicitați, miercuri seara, pentru stingerea unui incendiu declanșat în comuna Lăcusteni, în interiorul unei locuințe.
„La fața locului s-au deplasat doua echipaje ale ISU Vâlcea (unul de stingere și un echipaj SMURD). S-a constatat că, în interiorul locuinței, era fum dens, în urma unei arderi mocnite. Într-una din încăperi era un bărbat decedat, cu mai multe arsuri pe suprafața corpului. De asemenea, ardeau mocnit materiale textile, patul și podeaua. Persoana găsită cu arsuri avea 74 de ani. Incendiul a fost lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un aparat de încălzire defect”, ne-au anunțat pompierii vâlceni.

Cosmin Bocșaru, primar Lăcusteni: „Chinezul nu mai este la noi în comună de câțiva ani buni. Nu el a murit”

Revenind la ceea ce s-a scris în comentarii pe rețelele de socializare, niște unii, răutăcioși din câte se pare, au început să se întrebe dacă bărbatul decedat „n-o fi chinezul ăla care creștea capre?”. Ei bine, i-am cerut un punct de vedere primarului Cosmin Bocșaru (foto alăturat), care a infirmat asemenea zvonuri.
„Chiar cum se fac cercetări la fața locului. Focul a pornit de la un reșou uitat în funcțiune sau care avea defecte. Specialiștii urmează să stabilească exact. (…) Bărbatul care a decedat nu era chinezul la care faceți referire. Chinezul care, într-adevăr, a crescut cândva animale, nu mai este la noi în comună de câțiva ani buni. Întâmplarea face ca această casă care a luat foc să se afle în vecinătatea locului în care a trăit chinezul cât a fost la noi în comună. (…) Este regretabil că se petrec astfel de tragedii. Transmit și pe această cale condoleanțe rudelor celui dispărut”, ne-a declarat, telefonic, joi, primarul comunei Lăcusteni, Cosmin Bocșaru.
Și acum stăm să ne întrebăm: dacă bărbatul care a murit ars ar fi fost chinezul la care internauții au făcut referire s-ar fi schimbat ceva!? Ar fi fost mai mică pierderea pentru comunitatea din Lăcusteni pentru că ar fi murit un chinez și nu un român!? Nu vedem logica în ceea ce scriu unii-alții! Și ne mai întrebăm de ce aproximativ unul din trei vâlceni vrea să plece din acest județ!