Informații importante de la IȘJ Vâlcea: TOȚI ELEVII REVIN LA ȘCOALĂ înainte de vacanță!


În urma Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 39 din 11 iunie 2021, privind actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din Județul Vâlcea în condiții de siguranță epidemiologică, toate cele 405 unități de învățământ din județ vor funcționa conform scenariului 1. Informațiile sunt valabile pentru perioada 14 – 18 iunie 2021.
Scenariul 1 presupune participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor pentru unitățile de învățământ situate în localitățile în care incidența cazurilor, în ultimele 14 zile, este mai mică de 1 la 1.000 de locuitori. Scenariile, actualizate conform datelor publicate joi, 10 iunie 2021 de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea privind incidența cumulată a cazurilor de Covid-19, au fost aprobate în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean și avizate de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Data de referință pentru aceste informații este 10 iunie 2021.
Este permisă organizarea orelor remediale cu prezența fizică a elevilor, indiferent de rata de infectare cu virusul Sars COV-2, dacă la nivelul localității nu este impusă starea de carantină. Personalul unităților de învățământ are obligația să poarte masca de protecție în permanență în școli (în sălile de clasă, în cancelarie, în timpul deplasării în unitatea de învățământ, în interior, în timpul pauzelor, cu excepția situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, situație în care se vor folosi viziere și vor evita în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de 2 metri).

Mesajul IȘJ Vâlcea

„Îi îndemnăm pe colegii noștri profesori, pe elevi și pe părinți să fie prudenți și să respecte toate regulile sanitare impuse de situația epidemiologică actuală, având în vedere faptul că de acest lucru depinde menținerea tuturor la școală și desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță! Totodată, amintim că vaccinarea voluntară este important pentru diminuarea efectelor pandemiei de Covid-19 și pentru întoarcerea, cât mai rapidă, la normalitate!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al IȘJ Vâlcea