IONEL MICHIU, primarul din Stănești, răpus de necruțătorul COVID


O veste tristă a căzut ca un fulger, în dimineața de vineri, 15 octombrie 2021, peste întreaga comunitate vâlceană. Ionel Michiu, primarul comunei Stănești, a pierdut lupta cu necruțătorul COVID-19. Timp de o săptămână, el s-a simțit rău de la infectarea cu Coronavirus. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, după care la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din comuna Mihăești. După o săptămână de încercări disperate ale personalului medical de a-i stabiliza starea de sănătate, plămânii primarului din Stănești au cedat. Pentru că acum este o întrebare pe buzele tuturor, răspundem înainte… Ionel Michiu nu era vaccinat împotriva COVID-19! În plus, edilul avea și unele comorbidități, printre care diabet și afecțiuni cardiace.
Din păcate, locuitorii din Stănești nu au pierdut doar primarul. Ei au pierdut și un om care a știut să-i asculte, să-i ajute și să le creeze condiții decente de viață, într-o comună aproape fără nicio sursă economică puternică. Dovadă face și faptul că, de la decesul fostului primar – Ana Becheru, Michiu a fost ales de fiecare dată de concetățenii săi în funcția de primar.
Personal, rămân cu neîmplinirea de nu-l mai întâlni în ultima perioadă, pentru a discuta proiectele sale pentru comunitatea din cele nouă sate, printre care se numără și satul din care provine fostul Patriarh al României – Iustinian Marina – satul Suiești și unde, împreună cu un om de afaceri provenit din zonă, și alături de Arhiepiscopia Râmnicului a ajutat la ctitoria unei frumoase mănăstiri. A plecat dintre cei vii, dar a lăsat multe în urmă, pe care oamenii sperăm că le vor aprecia, chiar și acum când nu mai este…
Condoleanțe familiei greu încercate!
Bun rămas, Domnule primar!!!