Informații actualizate de la IȘJ Vâlcea: 25 de școli în SCENARIUL ROȘU!


Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a anunțat astăzi, 6 octombrie 2020, că monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Prin urmare, la această dată, în conformitate cu datele transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea se înregistrează următoarea situație:
• 257 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1-VERDE): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;
• 123 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2-GALBEN). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
• 25 (11 pe motiv de cazuri COVID în unitate şi 14 pe motiv de incidenţă cazuri în U.A.T.) unități de învățământ în Scenariul 3 (S3-ROŞU): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Data de referință pentru aceste informații este 6 octombrie 2020, ora 10.00”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al IȘJ Vâlcea