Încă un veteran din Vâlcea atinge pragul centenarului. Marin DINA din Tetoiu!


Așa cum ați aflat și din alte ediții ale ziarului nostru, ne-am propus, în ultimii ani, să vă prezentăm, pe cât posibil, informații despre toți veteranii de război care mai trăiesc pe teritoriul județului nostru. Ne bucurăm când avem ocazia să scriem despre un veteran care își aniversează ziua de naștere (cei mai mulți fiind trecuți de suta de ani) sau ziua onomastică și, cugetând la efemeritatea vieții pe acest pământ, vă anunțăm când numărul veteranilor scade. Anii trecuți, în Vâlcea locuiau aproape 40 de veterani din Cel de-Al Doilea Război Mondial. Acum, pe final de 2023, abia dacă mai sunt 15 veterani. De vină este, cum spuneam… efemeritatea vieții.
Din fericire, știrea de astăzi este una care trebuie să ne bucure. Avem o nouă aniversare a unui veteran vâlcean. Este vorba despre unul dintre cei mai tineri (dacă putem spune așa) veterani ai județului. Marin DINA, din satul Popești al comunei Tetoiu, care, pe 4 octombrie 2023, împlinește rotunda vârsta de o sută de ani!

Autoritățile locale îl sărbătoresc pe veteranul din Tetoiu

Despre sărbătoritul din 4 octombrie și despre importanța prezenței unei astfel de persoane în viața comunității din Tetoiu, am schimbat câteva opinii cu primarul localității, Viorel Herăscu.
„Pe 4 octombrie 2023, domnul Marin Dina de la noi din comună împlinește vârsta de o sută de ani. Dumnealui este veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial și locuiește în satul Popești. Anul acesta mergem să îl felicităm acasă la dânsul, în satul Popești. Consiliul Local Tetoiu a aprobat și premierea dumnealui cu o sumă simbolică, de 1.000 de lei. Pentru noi este o mare onoare să avem o astfel de persoană în comună. Îi doresc multă sănătate domnului Dina și sper să fim împreună cu dumnealui și în anii următori!”, ne-a declarat Viorel Herăscu, primarul comunei Tetoiu.
Îi dorim și noi multă sănătate veteranului din Tetoiu!