UN VETERAN DIN TETOIU împlinește 99 de ani!


Așa cum ați aflat și din alte ediții ale ziarului nostru, ne-am propus ca, începând cu anul 2022, să vă prezentăm, pe cât posibil, informații despre toți veteranii de război care mai trăiesc pe teritoriul județului nostru. Ne bucurăm când avem ocazia să scriem despre un veteran care își aniversează ziua de naștere (cei mai mulți fiind trecuți de suta de ani) sau ziua onomastică și, cugetând la efemeritatea vieții pe acest pământ, vă anunțăm când numărul veteranilor scade. Am început anul cu 32 de veterani vâlceni în viață. Pare că nu reușim să îl încheiem nici măcar cu 20. De vină este, cum spuneam… efemeritatea vieții.
Din fericire, știrea de astăzi este una care trebuie să ne bucure. Avem o nouă aniversare a unui veteran vâlcean. Este vorba despre unul dintre cei mai tineri veterani ai județului (printre cei câțiva care nu au împlinit încă suta de ani), un «junior» din comuna Tetoiu, Marin DINA, care, pe 4 octombrie 2022, împlinește 99 de ani.

Autoritățile locale au promis chef pentru la anul

Despre sărbătoritul din 4 octombrie și despre importanța prezenței unei astfel de persoane în viața comunității din Tetoiu, am schimbat câteva opinii cu primarul localității, Viorel Herăscu.
„Pe 4 octombrie 2022, domnul Marin Dina de la noi din comună împlinește vârsta de 99 de ani. Dumnealui este veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial și locuiește în satul Popești. Anul acesta nu îi organizăm o festivitate de premiere propriu-zisă, însă la anul, atunci când sperăm ca dumnealui să ajungă la suta de ani, îl vom premia negreșit. Pentru noi este o mare onoare să avem o astfel de persoană în comună. Am mai avut un veteran în Tetoiu, locotenent colonelul Ion Ivan, însă s-a stins săracul, Dumnezeu să-l ierte, în luna mai anul acesta. Avea aproape 101 ani. (…) Îi doresc multă sănătate domnului Dina și să ajungă cu bine la o sută de ani”, ne-a declarat Viorel Herăscu, primarul comunei Tetoiu.
Îi dorim și noi multă sănătate veteranului din Tetoiu!