GRAV! Doi vâlceni au racolat fete pentru prostituție


Polițiștii au anunțat că, în urma efectuării a patru percheziții efectuate în județul nostru, dar și în municipiul Craiova, au fost depistați doi bărbați, care sunt bănuiți că ar fi racolat patru tinere pe care le-ar fi obligat să se prostitueze.
„La data de 18 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Vâlcea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Vâlcea și una în municipiul Craiova, pentru depistarea a doi bărbați bănuiți de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și trafic de droguri de risc. Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2018-2020, cei doi bărbați, de 28, respectiv 36 de ani, din Drăgășani și Râmnicu Vâlcea, ar fi racolat, folosind și metoda «,Loverboy», patru tinere, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, pe care le-ar fi obligat la practicarea prostituției, atât pe teritoriul țării, cât și în afara acesteia. De asemenea, unul dintre bărbați este bănuit și de trafic și consum de substanțe interzise”, au anunțat polițiștii vâlceni.
De la locuințele persoanelor vizate au fost ridicate, în vederea confiscării, opt telefoane mobile, zece cartele SIM, două stick-uri de memorie, două grindere, un cântar electronic și mai multe înscrisuri. Cei doi bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, în vederea audierii și continuării cercetărilor.
Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea