PERCHEZIȚII DE AMPLOARE în județ!


În această dimineață de 9 decembrie 2021, peste 300 de polițiști (ajutați de diferite forțe de ordine, dar și judiciare) au acționat în aproape toate județele țării (în 35 din 41 mai exact) plus în Capitală. Au fost efectuate percheziții sub coordonarea polițiștilor din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Descinderile au vizat un amplu dosar în care se suspectează nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar și contrabandă calificată. Oamenii legii au informații temeinice cum că mai multe arme de foc ar fi fost introduse pe teritoriul României cu ajutorul unor firme de curierat.
Printre județele «călcate» de oamenii legii se află și Vâlcea. În această dimineață, la noi în județ s-au desfășurat două percheziții domiciliare în acest dosar.
„În perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora. Activitățile s-au desfășurat fără respectarea condițiilor de procurare a armelor, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor. Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online. Din depozitul situat pe teritoriul Ungariei ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români prin intermediul firmelor de curierat. Acestea ar fi introdus bunurile în țară fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu. După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid”, au anunțat reprezentanții IGPR prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: IGPR