Dureros: Vâlcea a ratat şansa de a avea reprezentantă în prima ligă de baschet!


• fără 1,5 miliarde lei vechi, echipa mare de la CSŞ este condamnată la destrămare


Chiar dacă au obţinut promovarea în Liga Naţională de baschet feminin, elevele antrenoarei Manuela Cornea de la Clubul Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea nu vor avea posibilitatea de a evolua în cea mai puternică întrecere din România pentru că „oamenii de bine” din judeţul nostru au întârziat să îşi îndrepte atenţia şi asupra unui sport precum baschetul, aşa cum, de ce să nu o recunoaştem, în cazul altui sport de echipă au făcut-o cu mult mai mare bunăvoinţă. Deşi era necesar un buget redus comparativ cu alte sporturi, de numai 150.000 lei, aceşti bani nu au putut fi găsiţi nicăieri, iar judeţul nostru a ratat posibilitatea de a reveni în elita baschetului feminin românesc. Şi mai grav este faptul că sportivele care au dus greul în ultimul sezon nu vor mai putea evolua pentru CSŞ în alte competiţii, perioada lor de juniorat încheindu-se deja.

„Sunt dezamăgită şi supărată de faptul că nu s-a găsit nici o soluţie pentru echipa de baschet feminin care a promovat în Liga Naţională. Era vorba de 150.000 lei noi, sumă de bani care probabil putea fi acoperită dacă se implicau mai mulţi sponsori. Îmi pare rău că am avut câteva promisiuni din partea unor sponsori, însă, în cele din urmă, aceştia nu s-au mai ţinut de cuvânt. Dar cel mai mult îmi pare rău de sportivele pe care le-am pregătit ani de zile, au crescut şi s-au format aici, la Clubul Sportiv Şcolar, ce acum sunt nevoite să îşi caute alte echipe pentru care să joace, pentru că au depăşit vârsta de junioare I, iar la noi nu mai pot juca. Singura soluţie viabilă era în eventualitatea în care se găseau banii necesari pentru înscrierea echipei în Liga Naţională. De altfel, din sezonul viitor, noi nici nu vom mai avea echipă feminină în Divizia A sau în campionatele de junioare, ci doar la mini-baschet, acolo unde avem fetiţe de 10-12 ani, sau chiar mai mici. Practic o vom lua de la început cu o nouă generaţie şi vom avea nevoie de alţi 7-8 ani până vom clădi o echipă capabilă să lupte pentru promovarea în Liga Naţională”, a punctat profund dezamăgită antrenoarea Manuela Cornea. „Oricum, ţin să mulţumesc conducerii Clubului Sportiv Şcolar, domnului profesor Bugheanu în special, dar şi tuturor colegilor din această instituţie care mi-au fost mereu alături şi m-au ajutat să obţin aceste rezultate deosebite din ultimul sezon, încununate cu câştigarea dreptului de a participa în Liga Naţională a echipei de baschet feminin, drept pe care însă, din păcate, nu îl putem folosi. De asemenea, mai vreau să mulţumesc şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, doamnei inspector Coca Niţulescu, dar şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi domnului director Bogdan Marinescu, pentru tot ajutorul pe care ni l-au acordat în ultimul sezon”, a încheiat profesoara Cornea.


Şi antrenoarea Dana Zamfir s-a confruntat cu o problemă mai rar întâlnită: un club din Râmnic a legitimat abuziv şase baschetbaliste de la CSŞ


„Rezultatele pe care le-am avut săptămâna trecută la Campionatul Naţional de mini-baschet puteau fi mai bune dacă aveam la dispoziţie toate jucătoarele pe care le-am pregătit în ultimul an. Vreau să se cunoască faptul că şase baschetbaliste, născute în anii 2001/2002, care s-au pregătit la CSŞ, au fost „racolate” de clubul CET Govora. Astfel, mi-a fost destrămată echipa şi acum va fi destul de dificil să reconstruiesc relaţiile de joc ce erau deja create între acele jucătoare. Mai grav este că, acum fiind legitimate la CET Govora, fetele acestea nu evoluează în vreo competiţie şi nu este cert că vor juca undeva în sezonul viitor”, ne-a declarat Dana Zamfir.


Directorul Bugheanu vine cu o completare: „Regulamentul este deficitar”


La rândul său, dezamăgit de situaţia creată după plecarea celor şase jucătoare, directorul CSŞ, profesorul Nicolae Bugheanu, spune că principalul vinovat în toată această situaţie este regulamentul, ce este întocmit într-un mod destul de deficitar. Directorul unităţii sportive din Râmnic mai spune că nu este tocmai corect ca, până la vârsta de 12 ani, chiar dacă părinţii îşi dau acordul, un sportiv să poată pleca de la un club la altul oricând doreşte.