Municipalii se reunesc săptămâna viitoare


Chiar dacă mai multe formaţii din eşalonul secund s-au reunit deja pentru reluarea pregătirilor specifice acestei perioade inter-competiţionale, oficialii de la CSM Râmnicu Vâlcea au decis ca fotbaliştii pregătiţi de Alexandru Pelici să revină la antrenamente abia la mijlocul săptămânii viitoare, mai exact miercuri, 17 iulie. Acestă pauză prelungită de care beneficiază municipalii poate fi justificată şi prin faptul că patronul Cătălin Rufă oscilează între a păstra echipa în Râmnic sau a o muta la Reşiţa, primarul acestui municipiu (nimeni altul decât finul antrenorului Pelici) făcându-i o ofertă financiară mai bună decât cea pe care o derulează cu Primăria Râmnicului. În plus, aşa cum se cunoaşte, omul de afaceri Cătălin Rufă nu este de acord cu intenţia autorităţilor locale din Râmnic de a permite Damilei Măciuca (viitoarea FC Vâlcea 2008) se evolueze pe Stadionul „Municipal”.


CSM a pierdut deja câteva „piese de rezistenţă”


În decursul celor patru-cinci săptămâni de pauză competiţională, perioadă de timp destul de instabilă pentru CSM, de sub comanda antrenorului Alexandru Pelici au plecat deja şase fotbalişti, aceştia alegând să se transfere la alte formaţii. Astfel, din toamnă, pentru CSM nu vor mai evolua jucători precum Christian N’Kongue (a semnat cu FC Olt Slatina), Lajo Traore (fotbalistul din Coasta de Fildeş caută un anagajament în Europa de Vest), Florian Pârvu şi Dan Gogoşoiu (vor evolua pentru CS Universitatea Craiova), Gabriel Cruceru (va juca pentru nou-promovata din oraşul său natal, Minerul Motru) şi Caius Lungu (liber de contract). De partea cealaltă, la „capitolul” veniri poate fi trecut un singur nume. Este vorba despre atacantul Silviu Mureşean (22 de ani), fotbalist ce a evoluat ultimul sezon la nivelul ligilor a II-a şi a III-a, pentru Unirea Alba Iulia, respectiv Fortuna Brazi.


Au fost stabilite datele pentru două meciuri amicale


Deşi nu au revenit încă la antrenamente, fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea cunosc datele în care vor evolua în două meciuri amicale. Acestea se vor disputa în sistem tur-retur în compania aceleaşi adversare, FC Olt Slatina. Astfel, pe 7 august, în judeţul Olt este programată prima întâlnire dintre cele două formaţii, pentru ca, peste aproape trei săptămâni, mai exact pe 24 august, la Râmnicu Vâlcea să se joace partida retur.