DOI TINERI, PRINȘI ÎN TIMP CE SE DROGAU de către un jandarm aflat în timpul liber


În data de 20 septembrie 2022, în jurul orei 17.00, un jandarm aflat în timpul liber, Florin Dăscălescu, a descoperit și reținut, cu ajutorul colegilor operativi, doi tineri care se drogau. Întâmplarea s-a petrecut în cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea.
„În timp ce colegul nostru, Florin, se întorcea de la serviciu împreună cu soția lui, a observat doi tineri care stăteau pe o bancă, în fața blocului, încercând să ascundă ceva. Florin a condus-o pe soția lui acasă, având grijă să nu o expună niciunui pericol, apoi a coborât în fața blocului pentru a vedea ce se întâmplă cu tinerii. Cei doi băieți, cu vârstele de 21, respectiv 22 de ani, tocmai își «preparau» o țigaretă din substanțe interzise. În acel moment, Florin s-a legitimat, oprind astfel activitatea tinerilor. Unul dintre ei a încercat să fugă, însă a fost oprit de colegul nostru. Imediat, Florin a cerut sprijinul unui echipaj de jandarmi aflat în zonă. În momentul în care a verificat lucrurile celor doi tineri, a găsit substanțe interzise pe care aceștia le ascunseseră în husa telefonului”, ne-au anunțat jandarmii vâlceni!

Tinerii aveau mai multe «cuie» la ei

„În urma controlului corporal realizat de jandarmii vâlceni, au fost găsite asupra celor doi mai multe «cuie» și obiecte folosite la mărunțirea fragmentelor vegetale. Pe numele celor doi tineri au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale, care au fost predate Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor. Colegul nostru, Florin Dăscălescu, este ofițer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea. Are gradul de maior, iar în anul 2019 a participat la o misiune internațională în Afganistan, având rolul de a asigura protecția monitorilor jandarmi”, au mai anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul IJJ Vâlcea