CONCURS DE CICLISM CARITABIL, în Băile Govora


Direcția Generală de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției sociale a organizat, recent, un concurs de ciclism caritabil în Băile Govora.

MTB Govora 2022 – Ediția a I

Final de concurs caritabil „Pedalează pentru Ei – Pedalăm Împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială România din cadrul Asociației Europene a Drepturilor Omului și Protecției sociale, prin reprezentantul său legal Mihai Căldăraru Director Executiv și Asociația Cataleya&Yris”, MTB 2022 Govora. Începută ca un vis, povestea concursului a devenit realitate din nou, în data de 14 august 2022, la Băile Govora. Pentru că aveam proiectul în portofoliul Direcției Generale de Asistență Socială România, Asociația Cataleya / Yris, am decis, împreună cu Cicloturism Vâlcea – CTV, Primăria Băile Govora să „dospim” concursul, având ca ingrediente cel mai curat aer din Europa, cel mai mare Parc Balnear din România, cea mai frumoasă alee de cură terapeutică prin pădurea Sliva, ne-am gândit să vă invităm în Govora, la o tură cu bicicleta, în scop caritabil pentru Elena, fetița nevăzătoare din Mihăești!
Ne-am dorit încă de la început să implicăm și generația tânără (voluntarii asociațiilor organizatoare, comunitățile locale, tinerii și sportivi de pretudindeni), decorul pentru acest eveniment nefiind întâmplător ales.
Pădurea de la Gâtejești, chiar dacă este încadrată în zonă de foioase, de deal, aflată la circa 500 metri altitudine, oferă porțiuni de push bike, adrenalină, panorame superbe asupra Govorei, silvoterapie, peisaje idilice, un pachet de turism verde, sustenabil ce poate fi marcat ca un ghid de bune practici și pentru alte locuri cu elemente și indicatori turistici, sportivi, de orientare turistică, școală de voluntariat, în zone tandem din România.
Multumim doamnei Ramona Chiriță, președintele Asociației Cataleya/Yris pentru susținere, pentru determinarea să o ajutăm pe Elena!
Mulțumim Cicloturism Vâlcea – CTV, tuturor care ne-au sprijinit și au pus umărul la un proiect cu finish de zâmbete, sport, caritate, turism, cerc al faptelor bune și tuturor care sunt alături de noi, mereu (donatori, prieteni, urmăritori ai faptelor bune).
Mulțumim doamnei Riccio Daniela – Director General Direcția Generală de Asistență Socială România din cadrul AEDOPS.
Zâmbetul copiilor, tuturor participanților ne onorează, ne responsabilizează pentru edițiile viitoare și promitem că va fi vibe-ul extins, an de an! S-au strâns 2.100 RON la urna de donații! Banii se vor duce în contul Elenei pentru recuperare medicală!