Colţul liric (2)


Apariţii mass-media: a) revuistice – în România liberă (Bucureşti, Tia Şerbănescu, interviu), Călăuza (Deva, Mariana Pânzaru, interviu), SLAST (Victor Atanasiu, Bucureşti, interviu) etc.; b) Radio-TV – Radio Cluj (Horia Bădescu), câteva schiţe umoristice; Radio Bucureşti (Ioana Diaconescu şi Ion Filipoiu), cu momente lirice; Radio România Cultural (Lidia Laic), cu un interviu; TV România de Mâine (Ion Puiu Stoicescu), cu un interviu; TV Valea Prahovei (…), cu interviu; TV România Cultural (Ioana Drăgan), tot cu  interviu. Au mai fost și alte apariții la posturile de televiziune.

A colaborat la revistele Argeş (Piteşti), Amfiteatru (Bucureşti), Cronica (Iaşi), la ziarul Scânteia Tineretului (Bucureşti), cu articole despre obiectivele energetice realizate pe Argeş, în jos, pe valea Oltului sau pe Dunăre; la Suplimentul Literar artistic al Scânteii tineretului (Bucureşti), Orizont (Timişoara), Tineretul vâlcean (Râmnicu Vâlcea), Meşterul Manole (Curtea de Argeş), România literară (Bucureşti), Luceafărul (Bucureşti), Mioriţa noastră (New York), Argeş expres, Apollon (Urziceni), Actualitatea (Bucureşti), Luminătorul (Chişinău), PatronatE (fiind redactor), Destine (redactor-şef) etc.

Opera. A  publicat vplumele de versuri: Slujbaşul universului particular, 1986; Paralelă la timp, 1988; Departe de timp, 1992; Verticalitatea sferei, 1994; Verticalitatea polenului, 2002; Călător sub umbra clorofilei, 2006; Culoarea din petală, 2009; În raza petalelor, 2010; Alfabetul ghicitorilor, 2010 etc.

În 2007, a publicat  Dicţionarul cultural Destine (mica enciclopedie), în urma unei laborioase munci la masa de scris.

Teatru: Ascensiunea dragostei, 1992.

A prefaţat sau realizat antologiile de versuri: Metafore peste vremi, 1993; Împliniri lirice, 1994; Fascicul de lumină, 1994; Copacul cu frunze albe, 2000.

Creaţia sa se mai află şi în antologiile: Epigrame cu şi despre femei, 2010; Surâsul crizantemei, 2006.

A prefaţat şi a făcut recenzii la peste 200 de carţi.

Titluri: Membru al Uniunii Scriitorilor din România; Membru al Uniunii ziariştilor din România; Cetăţean de Onoare al comunei AREFU; Fiu al judeţului Argeş.

Funcţii de conducere în cadrul Uniunii Scriitorilor:În cele peste două decenii de când este membru al Uniunii Scriitorilor din România, în trei mandate a fost în Consiliul de conducere al Secţiei de copii şi tineret. Din aprilie 2011 este Preşedintele Secţiei de literatură pentru copii şi tineret a Uniunii Scriitorilor din România şi membru în Consiliul de conducere al USR.

A organizat trei ediţii ale Festivalului de literatură pentru copii şi tineret Cezar Petrescu, la Buşteni, în judeţul Prahova (2010-2012), pe care le-a prezidat. De asemenea, a organizat și a prezidat edițiile anuale din 2010 -2012 ale Salonului naţional de literatură şi artă pentru copii şi tineret din Comuna Vintileasca, judeţul Vrancea.

Premii: 2009 – Premiul II – la Concursul internaţional de cultură generală despre China, organizat de Radio China Internaţional

În  2011 i s-a atribuit Diploma de Merit – Uniunea Scriitorilor din Romîmia – cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani – pentru activitatea deosebită în promovarea literaturii române vreme de mai multe decenii şi pentru valoarea recunoscută a operei.