CEREMONIE DEDICATĂ SĂRBĂTORIRII A 25 DE ANI de EOD
și avansarea unor cadre militare din CISL


Luni, 1 august 2022, la sediul Centrului de Instruire Sprijin de Luptă, în prezența comandantului Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul”, colonel Ionuț-Raul Ilinca și a reprezentantului Comandamentului Forțelor Întrunite, locotenent-colonel Marius Răducanu, s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă de sărbătorire a 25 de ani de la înființarea specialității militare EOD.
În cadrul ceremoniei, pentru rezultatele excepționale și pentru îndeplinirea ireproșabilă a sarcinilor și misiunilor încredințate, Lt. col. Ionuț Ciuciu, Mr. Ovidiu Samoilă și Plt. adj. Dorin Trifu au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, iar Plt. adj. Marian Petrescu și Plt. Ionuț Nistor cu Emblema de Merit în Serviciul Armatei României clasa a III-a.
Totodată, Baza de Perfecționare EOD și C-IED, a fost decorată cu Emblema de Onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite.
În partea a doua a ceremoniei, comandantul centrului a dat citire ordinelor de avansare a Lt. Nicoleta Poșircă și a Sg. maj. Ștefan Cincă.
De asemenea, comandantul eșalonului superior, colonel Ionuț-Raul Ilinca, a dat citire Ordinului Ministrului Apărării Naționale de avansare la gradul de colonel a locotenentului-colonel Marius-Nicușor Gâju, comandantul Centrului de Instruire Sprijin de Luptă.
• Sursă foto/ text: Lt. Radu Petroșel