POVESTEA CELOR CINCI CĂȚEI abandonați de către o femeie fără suflet.
Negruțu, Baruțu și frații lor


La data de 31 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că, în Râmnicu Vâlcea, au fost abandonați cinci căței, ei având aproximativ două luni de la naștere. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana în cauză, respectiv o femeie din domiciliată în municipiu. Față de ea, polițiștii au dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 3.000 lei. Cei cinci căței au fost preluați de către voluntarii Adăpostului Public Fețeni pentru îngrijire.

Zeci de căței abandonați au fost duși, în ultimele zile, la adăpostul de la Fețeni

Polițiștii ne-au mai anunțat că, tot în ultima zi a lunii iulie, alți 11 căței abandonați au fost salvați de către polițiști, fiind plasați în adăpostul Fețeni.
„În ultima perioadă, au fost semnalate mai multe astfel de fapte pe raza județului Vâlcea, motiv pentru care polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor vor desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea abandonului animalelor. Facem cunoscut faptul că, abandonarea sau alungarea animalelor, a căror existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 12.000 de lei conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor”, ne-au transmis polițiștii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea