CADASTRU GRATUIT pentru cetățenii care dețin imobile în Bujoreni! Banii vin din fonduri europene


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a anunțat că va relua procedurile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din comuna Bujoreni. Anunțul a fost făcut în data de 24 mai 2023, iar aceasta este a patra și ultima procedură de genul acesta, în cadrul programului amintit. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR) – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.
La această procedură pot depune oferte toți operatorii economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 iunie 2023.

Gheorghe Gîngu, primar Bujoreni: „Cetățenii vor beneficia de cadastrare gratuită,
cheltuielile fiind suportate din fonduri europene”

„Pe această cale aș dori să adresez rugămintea către societăţile comerciale de cadastru sau către cadastriştii autorizaţi să depună oferte pentru Bujoreni. Îi asigur că Primăria Bujoreni va acorda tot sprijinul câştigătorului, în condiţiile legii, pentru efectuarea cât mai rapidă a cadastrului sistematic al comunei şi a proprietăţilor private şi publice. Trebuie să menţionez că noi am efectuat, cu fonduri proprii, GIS-ul localităţii, care le va fi de mare folos celor care vor veni să facă această cadastrare. Este cea de-a patra licitație pentru comuna noastră și va fi ultima pe acest program. Firmele interesate trebuie să știe că pentru Bujoreni s-a mărit valoarea sumelor alocate. Eu am speranță că se vor înscrie firme, iar cetățenii vor beneficia de cadastrare gratuită, cheltuielile fiind suportate din fonduri europene”, a declarat Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni.