72 DE ABSOLVENŢI și-au găsit locuri de muncă la bursa organizată de AJOFM Vâlcea


În dimineața de vineri, 27 octombrie 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea a organizat o nouă ediție a Bursei Locurilor de muncă pentru Absolvenți, ce s-a desfăşurat în colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. La bursă au participat 31 angajatori, care au oferit 370 locuri de muncă vacante. Absolvenţii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante. Principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (croitori, confecționeri textile, muncitori necalificați în industria confecțiilor), construcţii (dulgheri, zidari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (bucătari, ospătari, cameriste hotel), comerț (lucrători comerciali, vânzători, casieri), producție (operator la fabricarea mezelurilor, operator CNC, tamplari). Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă, în domenii precum: ingineri în construcţii, economist, IT.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES. Astfel au fost puse la dispoziţie un număr de 194 locuri de muncă în țări din Uniunea Europeană, formare profesională- pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost prezentate proiectele aflate în derulare din fonduri europene „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” şi „Relaţia SPO cu angajatorii-eSPOR”.

Peste 500 de persoane au participat la această bursă a locurilor de muncă

„La eveniment au participat un număr de 523 de persoane din care 171 de persoane participante sunt absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă un numar de 72 de absolvenţi. Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât și absolvenţilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenția le implementează, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă. Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost accelerarea procesului de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea”, se arată într-un comunicat al Biroului Comunicare din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă