În zi de mare sărbătoare religioasă,
120 DE TINERI DIN VÂLCEA și-au găsit locuri de muncă


În data de 14 octombrie 2022, chiar de Sfânta Parascheva, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat o nouă ediție a Bursei Locurilor de muncă pentru Absolvenți. Acțiunea s-a desfăşurat în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) din Râmnicu Vâlcea (strada Calea lui Traian, numărul 98). La bursă au participat 43 angajatori, care au oferit 520 locuri de muncă vacante.
Absolvenţii si persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziție o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante. Principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (croitori, confecționeri textile, muncitori necalificați în industria confecțiilor), construcţii (dulgheri, zidari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (bucătari, ospătari, camerista hotel), comerț (lucrători comerciali, vânzători, casieri), producție (operator la fabricarea mezelurilor, operator CNC, tâmplari).

Și Centrul Militar Judeţean Vâlcea a căutat ostași pentru patrie

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 16 locuri de muncă, în domenii precum: ingineri în construcţii, ingineri în industria alimentară, medic balneolog, psiholog. Prin intermediul acestui eveniment, Centrul Militar Judeţean Vâlcea a participat în vederea recrutării de personal interesat de o carieră militară.
De asemenea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES – fiind puse la dispoziţie 240 locuri de muncă în SEE/UE, formare profesională – pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Au fost prezentate proiectele aflate în derulare din fonduri europene „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” şi „Relaţia SPO cu angajatorii-eSPOR”.

Tinerilor le-au fost prezentate „informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea”

„La eveniment au participat 541 de persoane din care 239 de persoane participante au fost absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă 120 de absolvenţi. Cu această ocazie, s-au prezentat atât angajatorilor, cât și absolvenţilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, măsurile de stimulare a ocupării pe care agenția le implementează, în vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă. Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost accelerarea procesului de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea”, ne-au anunțat organzatorii acțiunii.
Din rândul oficialităților județene, la acțiunea de vineri au participat, printre alții, Mihai Oprea – prefectul județului, Florentina Călin – subprefect, Florian Marin – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Comunicare al AJOFM Vâlcea