„Ziua Internațională a Pădurii”, marcată și la Râmnicu Vâlcea


Astăzi, a fost marcată de către reprezentanții Direcției Silvice Vâlcea „Ziua Internațională a Pădurilor”. Cu această ocazie, conducerea instituției, în frunte cu directorul Gheorghe Mihăilescu (foto, dreapta), a organizat, la Teatrul „Anton Pann”, simpozionul «Pădurile și apa».
„Creșterea conștiinței forestiere este o obligație a specialiștilor în creșterea pădurilor, obligația de a transmite mai departe mesajul. Mi s-a cerut un mesaj simbolic și m-am gândit la «Împreună creștem pădurea». În județul Vâlcea, starea pădurilor este relativ bună. Nu există probleme în gospodărire, cu obștile de moșneni. Sunt vulnerabile proprietățile ai căror proprietari nu sunt aproape, precum și cele redate și unde apar discuții. Efemerii proprietari aleg de cele mai multe ori să defrișeze. Pădurile trebuie păzite, trebuie apărate. Pădurile îndeplinesc rolul de protecție, respectiv a apelor, a solului, comunităților, dar și un rol ecologic”, a precizat, în deschiderea evenimentului, directorul Mihăilescu.
La eveniment au luat parte: angajații Direcției Silvice Vâlcea, reprezentanți ai Parcului Național Buila-Vânturarița, prefectul județului, Dumitru Nicu Cornoiu, Mircea Lera – șef Salvamont Vâlcea, elevi de la Colegiul Național „Matei Basarab” și de la Colegiul Forestier.

2.000 de puieți de gorun și frasin, plantați la Fețeni

O acțiune inclusă în campania „Luna plantării arborilor” s-a desfășurat pe data de 19 martie, la Fețeni, unde angajații Direcției Silvice Vâlcea, în frunte cu directorul Mihăilescu, alături de 140 de voluntari, au plantat 2.000 de puieți de gorun și frasin, pe o suprafață de 0,4 ha. Parteneri în acest eveniment au fost: Primăria Râmnicului, Direcția Silvică Vâlcea, iar organizatori locali: Asociația „Zâmbete colorate”, Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea. Volunarii prezenți au provenit de la Universitatea Brâncoveanu, ONG Interact, școala Generală Drăgoești, Clubul de Turism și Ecologie Buila – Vânturarița, Biblioteca Județeană, Leo Cozia, Centrul „Andreea”.