“Performanța în managementul Direcției Silvice Vâlcea a cântărit în numirea mea”


• declară vâlceanul Gheorghe Mihăilescu, noul director Romsilva România

Joi, Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat incetarea contractului de director general al instituției de către  Dragoș Ciprian Pahontu și numirea, pe patru luni, in funcția de director general a vâlceanului Gheorghe Mihăilescu. Așadar, vâlceanul nostru, cel care a coordonat cu brio activitatea Direcției Silvice Vâlcea se află la conducerea Romsilva România. Domnia sa a fost numit, oficial, in funcție vineri dimineața, asta după ce cu o zi in urmă depusese la minister toate actele necesare.

Contactat, directorul Gheorghe Mihăilescu a declarat pentru cotidianul nostru: “Este o numire ce a apărut ca urmare a unor probleme la nivelul Romsilva, ca urmare a aplicării prevederilor legale referitoare la asigurarea lemnelor de foc către populație, a materialului lemnos către agenții economici. Numirea mea a fost aleasă de către Consiliul de Administrație a Romsilva in urma evaluării făcute in 2017: criterii de performanță, vânzarea produselor…Atunci, Direcția Silvică Vâlcea a ocupat locul I pe țară, fiind vorba de performanța managementului. Acestea au cântărit la numirea mea, din cei 41 de directori. Eu, unul, nu știam aceste detalii. Știam că stăm bine ca performanțe, dar nu și că ocupăm chiar locul I. Voi incerca să țin legătura cu teritoriu, să nu stau chiar zi de zi la București”.

Deocamdată, Direcția Silvică Vâlcea este condusă de directorul tehnic, Daniel Rădulescu. Numirea in fruntea Romsilva România a vâlceanului Gheorghe Mihăilescu este pe patru luni de zile.