Directorul Romsilva ia atitudine în cazul pădurarului omorât


Miercuri seara, directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, s-a aflat în Maramureș, pentru a lua act și atitudine în cazul pădurarului omorât.
„La Romsilva – Direcția Silvică Maramureș, Ocolul silvic Strâmbu Băiuț, în această seară (n.r. 16 octombrie), hoții de lemne l-au omorât cu violență pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt în județul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu! Ce au cu noi? Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească în ceruri!”, a fost mesajul transmis de vâlceanul Mihăilescu.
Menționăm că miercuri, 16 octombrie, a fost semnalat la 112 un furt de lemne dintr-o pădure ce ține de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, din Maramureș. Un pădurar de doar 30 de ani s-a deplasat la fața locului, fiind găsit, la puțin timp, mort prin împușcare.