Week-end-ul a debutat cu trei evenimente nedorite pe străzile din Râmnic


• mai multe persoane au ajuns la spital

Polițiștii râmniceni au anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că sosirea week-end-ului nu a fost chiar de bun augur pentru mai multe dintre persoanele care s-au aflat în trafic, rutier sau pietonal, pe străzile din municipiu. Nu mai puțin de trei evenimente nedorite s-au petrecut într-un interval de 12 de ore, mai multe persoane fiind transportate de urgență la spital pentru acordarea de îngrijri medicale.
Seria incidentelor a fost deschisă de către un bărbat domiciliat în comuna Stoeneşti. În timp ce conducea un autoturism pe strada Calea lui Traian, dorind să efectueze virajul pentru a intra pe strada Timiş, el a fost lovit de un biciclist, în partea lateral stânga a autoturismului pe care îl conducea. În urma impactului, a rezultat rănirea corporală gravă a biciclistului de 32 de ani, care a fost transportat la spital. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Verificat a fost și biciclistul, în cazul său aparatul indicând o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ghinionul a lovit apoi pe Splaiul Independenţei. Aici s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui tânăr de 16 ani. Totul a început după ce un bărbat cu vârsta de 44 de ani, domiciliat în comuna Dăeşti, a condus un autoturism pe această stradă, din direcţia est către vest, şi nu s-a asigurat la efectuarea virajului către stânga. Mașina acestuia a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă către un tânăr cu vârsta de 16 ani și domiciliul în comuna Vlădeşti. Din cercetări a reieșit faptul că tânărul motociclist se angajase în depășirea autovehiculului. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a tânărului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cele două persoane implicate în accident au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cele din urmă, polițiștii rutieri au fost chemați să investigheze un accident produs pe stada Copăcelu din sudul Râmnicului. Aici, un râmnicean cu vârsta de 62 de ani a condus un autoturism în direcția Horezu, iar în dreptul Bisericii Copăcelu nu a acordat prioritate de trecere unui minor de 7 ani, care, în calitate de pieton, se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător. Minorul a fost lovit cu partea din faţă a autoturismului. În urma impactului, copilul a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgență Vâlcea pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Pentru toate cele trei incidente rutiere descrise mai sus, polițiștii vâlceni anunță continuarea cercetărilor în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs acestea.

Posting....