Veteranii din teatrele de operaţiuni, respectaţi de Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea


Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit joi, 14 martie, cu o delegaţie a Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii (AMVVD), condusă de preşedintele Marius Apostol.
Discuţia cu delegaţia AMVVD a atins două teme deosebit de importante: identificarea unui spaţiu în care Sucursala Vâlcea a AMVVD (înfiinţată în anul 2016) să îşi desfăşoare activitatea şi organizarea, în municipiul Râmnicu Vâlcea, a unui concert caritabil, cu strângere de fonduri pentru Centrul de Recuperare şi Refacere pentru Veteranii cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii, înfiinţat special de asociaţie pentru recuperarea militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni.
„Mi-a făcut o reală plăcere să discut cu aceşti oameni deosebiţi, care şi-au riscat propria viaţă pentru a apăra alte vieţi, în misiuni operative din afara graniţelor ţării, şi îmi doresc din tot sufletul să le ofer tot sprijinul de care au nevoie, pentru rezolvarea problemelor de care mi-au vorbit. În primul rând, intenţionez să supun aprobării consilierilor judeţeni solicitarea Sucursalei Vâlcea a Asociaţiei de a le pune la dispoziţie un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii şi apoi să mă implic activ în organizarea unui concert caritabil, la care să stângem fonduri pentru finanţarea Centrului de Recuperare şi Refacere pentru Veteranii cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii, unde cadrele militare rănite în operaţiuni sunt ajutate să depăşească dizabilităţile dobândite odată cu rănile.
Am stabilit deja și o dată pentru desfășurarea acestui concert caritabil, 7 iunie 2019, i-am dat şi un nume: „Inimă, steag şi credinţă” şi i-am conturat deja un scenariu. Rămâne doar să ne mobilizăm ca lucrurile să meargă aşa cum trebuie şi să promovăm această acţiune, pentru atragerea a cât mai multor oameni generoşi şi cu dare de mână, care să ajute, prin donaţii, la recuperarea celor care, prin faptele lor de vitejie, au făcut cinste României. E rândul nostru să arătăm că se poate, prin implicare şi dăruire, să schimbăm mentalităţi şi să facem fapte bune, pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru”. – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

Compartiment Comunicare și Relații Publice. Râmnicu Vâlcea.