Vâncea crede în disciplina armatei ALFA: „Nu pleacă nimeni către proiectul lui Mugioiu!”


• vicele Cartelului dă asigurări că niciunul din cei peste 2000 de oameni ai sindicatelor vizate de sodist nu dezertează
Planul pe care Adrian Mugioiu îl are pentru crearea unei noi structuri sindicale pe platforma chimică nu rămâne fără ecou în rândul UST Cartel ALFA. Pentru că majoritatea celor pe care mizează șeful sodiștilor ar trebui să provină tocmai din rândul soldaților lui Hossu, vicele ALFA Vâlcea a trecut la treabă pentru a verifica loia­lita­tea și devotamentul sindi­caliștilor.
După o succintă trecere în revistă a trupelor, Ionel Vâncea spune că nici măcar unul dintre cei peste 2.000 de sindicaliști ALFA de la CET, OLTCHIM și Berbești nu va pleca. Mai mult, Vâncea nici nu dă mari șanse proiectului: „Am discutat cu toți liderii vizați și nici un sindicat nu se va duce la… ceea ce doresc să facă domnii Mugioiu și Popescu. L-am întrebat direct și pe Sorin Marcu, succesorul lui Diculoiu, și mi-a garantat că nu e absolut nimic! Vreau să vă spun că este vorba de toate sindicatele de la OLTCHIM, adică cele trei care adună circa 1.300 oameni, două de la CET, cu aproximativ 300 de salariați și alte trei de la Berbești cu 500 de mineri. Sindicatele își dau seama ce fel de sindicalism se făcea pe vremea domnului Popescu…. Eu, unul, nu știu cam câte drumuri a făcut dumnealui pe la ministere. Aceste sindicate ale platformei au bătut drumul Bucureștiului un an de zile, la fiecare două luni câte o audiență pe la ministere, în special la Economie. Acolo, nu te primește nimeni dacă nu vii cu un lider de federație reprezentativă sau un șef de confederație. Bine, tu poți să te duci cu mâinile în buzunar, să nu treci de portar și să te întorci în Vâlcea să te lauzi c-ai fost la Ministerul Economiei și că nu mai știu ce-ai scos tu pentru oameni de-acolo, mă-nțelegeți? Asta poate s-o facă oricine, oricând, nu e problemă…”
Vâncea spune că rămâne prieten cu Mugioiu, că ține legătura în continuare cu acesta și chiar că-i urează succes… în felul lui: „Eu n-am nici o problemă cu ce vor dumnealor să construiască acolo, dimpotrivă! Le doresc succes să învie mișcarea sindicală în toată România, dacă se poate în toată Europa doar că… nu prea au ce construi! E greu, vremurile sunt cele care sunt și…e greu!”