Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Vânătoare de hoţi a Poliţiei, în zonele Horezu şi Fârtăţeşti


Joi dimineaţa, ora 08.30, poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Horezu, au fost sesizaţi de B. Dumitru, din comuna Măldăreşti cu privire la faptul că în noaptea de 26/27 iunie a.c. persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale, de unde i-au sustras o carcasă reductor de la un tractor. În baza celor sesizate, oamenii legii au procedat la efectuarea de cercetări şi investigaţii, ocazie cu care s-a reuşit identificarea principalilor suspecţi. Este vorba despre F. Gabriel, de 20 ani şi F. Florin, de 18 ani, ambii din comuna Măldăreşti.  Bunul sustras a fost identificat şi  predat părţii vătămate, stabilindu-se un prejudiciu de aproximativ 2.000 lei. În continuare, se efectuează cercetări faţă de persoanele menţionate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, riscând o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Pietrari, au fost sesizaţi de către reprezentanţii Carierei de Exploatare Calcar Bistriţa, din comuna Costeşti, cu privire la faptul că în noaptea de 26/27 iunie a.c., persoane necunoscute au sustras un cablu din cupru ce alimenta de la reţeaua de înaltă tensiune, un utilaj de exploatare din carieră.  Din primele cercetări efectuate în cadrul anchetei penale, poliţiştii au stabilit că principalul suspect de comiterea furtului este H. Ion, de 36 de ani, din comuna Costeşti,  angajat la societatea comercială ce asigură paza pe raza SEM Râmnicu Vâlcea, Cariera de Exploatare Calcar Bistriţa şi totodată au constatat că S. Gheorghe, de 48 de ani, din localitate este principalul suspect de complicitate la comiterea furtului, care a transportat cablul  cu o  autoutilitară  la o locaţie situată tot pe raza carierei, de unde a fost luat de H. Ion.  Bunul sustras nu a fost recuperat, prejudiciul urmând a fi stabilit pe timpul desfăşurării anchetei penale.

În continuare, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi recuperării prejudiciului.

Tot în cursul zilei de joi, dar spre seară, mai precis la ora 17.20, poliţistul de la Postului de Poliţie Laloşu – Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Fârtăţeşti, a organizat o acţiune împreună cu reprezentanţi ai unei unitate economică ce are ca obiect de activitate distribuirea a gazelor naturale, ocazie cu care s-a reuşit prinderea în flagrant a lui T. Costel, de 33 de ani şi Ş. Petrişor, de 22 de ani, ambii din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt, în timp ce încercau să sustragă un robinet metalic din punctul de traversare peste Râul Olteţ.  Respectivul robinet făcea partea din conducta magistralei de gaze naturale cu un diametru de 400 mm, situat în comuna Laloşu, tronsonul Măciuca –Dobriceni-Balş. În cauză, se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized